• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Прокуратурата пита Стив Ханке за твърденията му за корупция

Прокуратурата пита Стив Ханке за твърденията му за корупция

/КРОСС/ Прокуратурата ще изиска допълнителна информация от проф. Стив Ханке за твърденията му за корупция „по високите етажи на властта“ в интервюто му за bTV миналата неделя. За да конкретизира думите си, от световноизвестния финансист ще бъдат снети обяснения, уточняват от държавното обвинение.

Разказът му е от периода, когато премиер беше Иван Костов, а президент - Петър Стоянов.

Пред Светослав Иванов Ханке описва своя среща със Стоянов, на която е присъствала жената на Ханке и преводач. Станало дума за проблемите с корупцията в България. Когато Стоянов му казал, че без доказателства нищо не може да направи, Ханке му показал куфарчето, което винаги носел при посещенията си у нас. Било пълно с документи, доказващи случай на корупция. Дал му ги. Стоянов се обадил на Костов, а той му се развикал по телефона.

„Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието - „професор Ханке те е хванал в крачка“, бяха думите на финансиста, които прокуратурата цитира като основание да се самосезира.

Освен доказателства и документи от Стив Ханке държавното обвинение ще иска обяснения и от цитираните от него лица - Иван Костов и Петър Стоянов.

Малко по-рано днес стана ясно, че обяснения ще дава и настоящият премиер Бойко Борисов заради публикацията в „Ел Периодико“ за разследване на испанските власти по сигнал за пране на пари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

и като разберат какво ще направят, а? ще скрият герберастите и ще атакуват всички останали...

24.02.2020 15:19:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.