• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Huawei представи ново портфолио от 5G продукти, част от стратегията „Seamless AI Life“

Huawei представи ново портфолио от 5G продукти, част от стратегията „Seamless AI Life“

/КРОСС/ Потребителското подразделение на Huawei - Consumer Business Group (CBG), организира виртуално събитие в Барселона, откъдето предаде обявяването на серия от нови 5G продукти и демонстрира модерните възможности на своята екосистема, покриваща всички сценарии на използването й от крайния потребител.

Ключовите новообявени продукти са: HUAWEI Mate Xs, еволюция на сгъваемото устройство от ново поколение, отличаващо се с върхови постижения в хардуерно и софтуерно отношение; HUAWEI MatePad Pro 5G, флагмански таблет за пълноценно потребителско изживяване във всички сценарии; HUAWEI Wi-Fi AX3 и HUAWEI 5G CPE Pro 2, две решения за високоскоростна свързаност, базирани на стандарта Wi-Fi 6+.

Huawei представи също и обновена гама лаптопи HUAWEI MateBook. Захранвани от десето поколение процесори Intel® Core™ и работещи под управлението на операционна система Windows, новите FullView лаптопи обещават революция в мобилните офиси с революционни функции като Huawei Share и Multi-screen Collaboration.

Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското подразделение на Huawei, сподели: “Huawei остава фокусирана върху стратегията си за естествено интелигентно потребителско изживяване във всички сценарии, известна като Seamless AI Life. Ние ще продължим да инвестираме във водещите за нас технологии като чипсети, 5G комуникации, мобилен изкуствен интелект, операционни системи, камери и аудиовизуални решения, и на база на тях ще надграждаме нашите дългосрочни предимства. С голям ентусиазъм гледаме на работата си с разработчиците от целия свят, за да катализираме растежа на нашата екосистема, обслужваща всички сценарии. Заедно с тях ще издигнем потребителското изживяване на качествено ново ниво.”

ЗАЕДНО, свързвайки възможности  

За Huawei потребителското изживяване винаги е било приоритет номер едно. В тази връзка, компанията посвещава последните 10 години на развиването на т. нар. “1+8+N” екосистема. Нейната спойка са Huawei Share и Huawei HiLink, които са мостовете, свързващи всички устройства в един общ организъм, благодарение на който потребителят получава холистично, цялостно и богато изживяване. Освен иновациите на хардуерния фронт, Huawei продължава изграждането на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която е достъпна за крайния потребител през HUAWEI AppGallery.

Тъй като хардуерната и софтуерната платформа за всички сценарии работят в хармония, Huawei е в състояние да осигури на потребителите качествено изживяване, където информацията е споделена между свързаните устройства по естествен, ненатоварващ потребителя начин, независимо от сценария на работа.

2019 бе необичайна година за Huawei. Въпреки това, Huawei остана марка, радваща се на доверието на своите потребители, за което са доказателство силните й резултати за същата тази година. Само бизнесът със смартфони на Huawei надхвърли 240 милиона доставени бройки, което затвърди позицията на компанията като вторият по големина производител на телефони в света. Останалите категории устройства също бележат стръмен растеж: PC бизнесът и този с безжични аудио продукти е нараснал с 200%, а на носимите устройства – със 170%. От януари 2020 година, Huawei е доставил над 10 милиона бройки от 5G смартфони.

Революция в изживяването, отново: HUAWEI Mate Xs 

Следващата стъпка в еволюцията на сгъваемите устройства бе показана в лицето на HUAWEI Mate Xs. Шедьовър, гарантиращ усъвършенствано потребителско изживяване с нов гъвкав дисплей, произведен от нови материали и с нова панта, издигаща на ново ниво емблематичния Falcon Wing дизайн.

Базиран на собствения чипсет на Huawei - 5G SoC Kirin 990 5G, HUAWEI Mate Xs олицетворява пълен ъпгрейд с усъвършенствани комуникационни възможности по отношение на мобилния изкуствен интелект и 5G.

Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера в HUAWEI Mate Xs. Съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, мощната Leica система се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации.

С EMUI10.0.1, HUAWEI Mate Xs поддържа Multi-Window приложения. За да разшири множеството от приложения, разгръщащи пълния потенциал на сгъваемата архитектура, Huawei работи в тясно сътрудничество с разработчиците от цял свят в посока по-богата екосистема.

Отвъд Wi-Fi 6: HUAWEI Wi-Fi AX  

В Seamless AI Life стратегията на Huawei, ключова роля играят решенията за свързаност като Wi-Fi рутери, устройства за достъп до широколентов интернет (customer-premise equipment - CPE), и други комуникационни модули, които свързват 1+8+N екосистемата в сигурна, интуитивна и бързо работеща среда от гледна точка на потребителя.

Като лидер в 5G технологиите, Huawei е и един от главните герои в оформянето на стандарта Wi-Fi 6. В момента работната група за IEEE 802.11ax стандартите включва 5 технически експерти от Huawei, един от които е неин настоящ председател. С внесени 260 предложения в работната група – което представлява 15% от всички внесени предложения за Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei е втората по принос компания в този общ за индустрията проект.

Huawei разработва Wi-Fi 6+, на база на стандарта Wi-Fi 6. Wi-Fi 6+ поддържа честота на сигнала и 160MHz и уникална динамична технология за този вид честоти, с което постига качествено нови Wi-Fi скорости и покритие на сигнала.

В рамките на виртуалното събитие, Huawei обяви чипсетите Gigahome 650 и Kirin W650, които са най-новите Wi-Fi 6+ чипсети съответно за рутери и смартфони. Новата серия HUAWEI Wi-Fi AX3 е базирана на чипсета Gigahome 650, осигуряващ двубандова работа при скорост 3000Mbps. При използване с Huawei устройство, което също поддържа Wi-Fi 6+, рутерите HUAWEI Wi-Fi AX3 рутерите осигуряват повисоки скорости и по-голямо покритие от Wi-Fi 6 рутерите.

Huawei обяви също HUAWEI 5G CPE Pro 2, нов Wi-Fi 6+CPE, с 30% по-компактен от своя предшественик. Други значими ъпгрейди са поддръжката на до единадесет 5G ленти и ексклузивната за Huawei технология Super Uplink, която значително подобрява скоростите на качване и латентността.

Нов вид креативност: HUAWEI MatePad Pro 5G 

MatePad Pro 5G е проектиран да бъде важна входяща точка към екосистемата на Huawei и да работи в синергия със смартфоните, носимите и другите видове потребителски устройства на Huawei.

Той играе важна роля във функцията Multiscreen Collaboration, позволяваща естествена работа на две устройства едновременно.

HUAWEI MatePad Pro 5G идва с 10.8-инчов HD дисплей с поддръжка на кино-гамата DCI-P3. С ултратънка рамка, той има най-високото в света съотношение екран-къмтяло за таблет – 90%. Вграден в ултралекото му тяло, Kirin 990 5G поддържа 5G свързаност с висока производителност и енергийна ефективност. 

 

Благодарение на EMUI10, HUAWEI MatePad Pro може да се свързва с други смартфони чрез функцията Huawei Share Multi-Screen Collaboration. След установяване на връзката, потребителите могат да навигират и управляват и двете устройства от дисплея на таблета.

Multi-screen Collaboration позволява още drag-and-drop трансфер на файлове между смартфони и таблети. Споделянето на периферни устройства от своя страна позволява на потребителите да пишат на смартфона, използвайки клавиатурата на таблета, да си пускат музика от смартфона на говорителите на таблета и т. н. HUAWEI MatePad Pro 5G поддържа Multi-Window за показване на до 3 приложения едновременно, а App Multiplier показва едно и също приложение в два прозореца, което разкрива нови възможности за работа и нови предимства на пейзажната ориентация на дисплея.

HUAWEI MatePad Pro 5G може да се използва и с HUAWEI M-Pencil, който поддържа 4096 нива на натиск за естествено и интуитивно писане. HUAWEI Notepad поддържа стилуса на Huawei и позволява нови начини да разгърнете креативността си.

По време на събитието бяха показани и нови модели HUAWEI MateBook лаптопи. Надграденият HUAWEI MateBook X Pro се захранва от десето поколение Intel Core прецесори. Наличен в нов Emerald Green цвят, най-новият премиум лаптоп запазва емблематичния FullView Display дизайн със съотношение екран към тяло от 91%. Междувременно, новата HUAWEI MateBook D серия е ориентирана към по-младите потребители, като предлага иновативно смарт изживяване в дизайн, в синхрон с наложения от цялата HUAWEI MateBook серия стил.

Ново изживяване с вашите приложения: HUAWEI AppGallery  

За да осигури все по-богато, интелигентно и интуитивно изживяване с устройствата на Huawei, компанията постепенно отваря своята екосистема чип-устройство-облак за разработчиците по света, посредством Huawei Mobile Services – HMS. HMS е ключов компонент в Seamless AI Life стратегията на компанията за смарт изживяване във всички възможни сценарии.

В ядрото й стои HMS Core, вече в своята четвърта итерация, която представлява колекция от софтуерни инструменти, разработени за партньорите на Huawei и разработчиците на приложения. На база на тях те могат да създават уникални нови сценарии, пълноценни изживявания, базирани на пълния потенциал на хардуерните и софтуерните възможности на устройствата на Huawei. Чрез интегриране на HMS в своите приложения, с HMS Core 4.0, разработчиците могат бързо да оползотворят капацитета на Huawei устройствата като HiAI, разпределените технологии и функциите на камерата, като ги интегрират в своите приложения и предоставят качествено изживяване на крайните потребители.

Например, Cewe, най-голямата европейска компания за фото печат, е използвала Huawei Share Kit, за да улесни процеса на свързване (pairing) на устройствата в офисите. Интуитивният печатен процес улеснява и ускорява производството като изисква само едно тапване от страна на служителя на Cewe, за да свърже едно Huawei устройство с принтера. Подобни решения не са ограничени само до корпоративните потребители. HUWAEI AppGallery предлага множество HMS-базирани приложения, с които потребителите на Huawei устройства да се радват на удобствата, носени от иновациите на Huawei.

HUAWEI AppGallery предлага още Quick Apps – иновативна форма на приложения за устройствата от 5G ерата. Базирани на стандарти в индустрията, Quick Apps не изискват инсталиране и използват минимално количество системна памет. Потребителите могат да кликнат на тези приложения и да се радват на гладка интеракция с тях и красиви интерфейси, аналогично на традиционните приложения. Това е бързо растяща категория приложения. В момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.

Освен върху създаването на нови приложения, Huawei активно се фокусира и върху популярните вече в света приложения, за да състави качествена селекция, обогатяваща потребителското изживяване. За да защити потребителите си от зловредни приложения, Huawei е пионер в разработването на пълен цикъл от мерки за сигурност, включително верификация на истинското име на разработчика, 4-стъпков процес на одобряване на приложението, защита при изтегляне и инсталиране, както и превантивен механизъм за гарантиране на безопасната работа на приложението.

С 9 години опит в агрегирането и разработването на приложения, HUAWEI AppGallery е единият от Топ 3 магазини за приложения в света. Говорейки за плановете за бъдещето на. HUAWEI AppGallery, Ричард Ю отбеляза: “Вървейки напред, ние ще продължим да разширяваме нашата екосистема от приложения в HUAWEI AppGallery с надежда не само да създадем сигурна и надеждна платформа, но и да дадем поголям избор на потребителите. Устойчивият успех на тази разгръщаща се екоситема ще остане един от най-високите ни приоритети.”

Huawei активно си сътрудничи с разработчиците по света в изграждането на екосистемата от приложения. Разработчиците са винаги добре дошли да станат част от тази екосистема, и заедно с Huawei, да създават по-интелигентни изживявания на потребителите навсякъде по света.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.