• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Кирил Ананиев откри реновираната клиника по неврохирургия в УМБАЛ "Св. Марина"-Варна (Видео)

Кирил Ананиев откри реновираната клиника по неврохирургия в УМБАЛ "Св. Марина"-Варна (Видео)

/КРОСС/ С тържествен водосвет за здраве, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, бе открита реновираната клиника по неврохирургия във варненската университетска болница „Св. Марина“. Лентата прерязаха министърът на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна проф. д-р Валентин Игнатов и кметът на Варна г-н Иван Портних.

На откриването присъстваха още Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов, областният управител на област Варна г-н Стоян Пасев, директорът на РЗИ – Варна д-р Дочка Михайлова, директорът на РЗОК-Варна д-р Диян Димов, началникът на клиниката по неврохирургия проф. д-р Явор Енчев, представители на академичното ръководство на МУ-Варна, лекари, преподаватели, медии и пациенти.

При откриването министър Ананиев каза: „Всичко това го правим с цел да модернизираме материално-техническата база на лечебното заведение, да подобрим условията, в които работят хората в болницата и в крайна сметка да направим така, че да повишим качеството и ефективността на лечебния процес за гражданите, които се лекуват в университетската болница.

С тези инвестиции, които бяха направени, се реновираха и се оборудваха с модерна апаратура редица възлови звена, клиники, отделения. Няма как да не подчертая участието на университетската болница, която със собствени средства на стойност 570 000 лв. реновира и обзаведе с най-модерна апаратура Клиниката по неврохирургия. Желая от сърце на екипа да работи отговорно и уверено, носейки здраве на хората при тези нови благоприятни условия на труд.“

Министърът сподели още удовлетвореността си от инвестицията на Министерство на здравеопазването при доставката и монтажа на една от най-съвременните и високотехнологични апаратури за образна диагностика СПЕКТ/КТ за Клиниката по нуклеарна медицина. Новата апаратура дава богата възможност да се разшири спектърът от изследвания, диагностика и превенция на заболяванията на пациенти, които имат нужда от ранно диагностициране и съответно адекватно лечение.

Министърът сащо подчерта инвестициите в 6 нови хемодиализни апарати за Отделението по хемодиализа, за които са осигурени 100 000 лв. от бюджета на Министерство на здравеопазването, инвестицията в лабораторията за Клиниката по съдебна медицина, за което МЗ е осигурило допълнително 236 000 лв. за ремонт, закупуване на микроскопи и нова модерна апаратура, както и 177 000 лв. за ремонт и обзавеждане на Втора психиатрична клиника.

„Аз съм убеден, че всички тези инвестиции, направени съвместно между болницата, университета и министерството ще доведат до повишаване качеството и ефективността на лечебния процес, ще затвърдят университетската болница като водеща, модерна болница не само във Варна и в областта, но и в цялата страна. Надявам се с тези инвестиции хората да останат удовлетворени.“, допълни още министърът. 

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заяви: „Медицински университет-Варна е на световно ниво, с изключителна изявеност на учени, преподаватели, с много чуждестранни студенти от различни страни. УМБАЛ „Св. Марина“, която се явява един много важен център не само в Североизточна България, но и в цяла България, така че ние като пациенти да имаме абсолютно доверие на тези хора.“

По време на тържеството по откриването на реновираната клиника по неврохирургия, Митрополитът обяви: „Нашето ръководство засвидетелства изключителното си все искрено, вседушевно, всесърдечно преклонение към Вашия абсолютен труд за успеха на човека и неговото здраве и удостоява проф. д-р Красимир Иванов с най-високия орден на Епархията - Орден в името на св. ап. Андрей, тъй като считаме, че той е събирателният образ на медицината в този град. Желая здраве на всички.“

Визитата на министъра продължи в СБАЛОБ-Варна, където той се срещна с ръководството и лекарите от лечебното заведение.

 

&feature=youtu.be

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е те на тоя Киро Ананиев дупе да му е яко

25.02.2020 03:16:00

Анонимен

Едно време ги откриваха ,при пускането в ескплотация ,а не при ремонти .

24.02.2020 23:42:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.