Костадин Чакъров влиза в изборната битка като кандидат за президент на Комунистическата левица
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2011 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS

 

София /КРОСС/ Пленумът на Централния комитет на Съюза на комунистите в България, проведен на 9 юли 2011 год., избра Костадин Чакъров за кандидат за Президент. Предстои кандидатът за Президент на Комунистическата левица да избере кандидата за вицепрезидент, с когото ще влязат в битката за гласовете на българските избиратели.

 

Съюзът на комунистите в България, като партия наследник на 120-годишното организирано марксистко движение в България, ще участва като самостоятелна политическа сила в предстоящите избори. Тази позиция на комунистите е категорична и изразява желанието им веднъж завинаги да бъдат ограничени от капиталистическата социалдемократическа "левица" в лицето на БСП.

Костадин Чакъров е Председател на Съюза на комунистите в България. Роден е в гр. Пловдив. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Преди 1989 г. последователно е първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна Република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП, бил е политически съветник на Людмила Живкова и на бившия държавен ръководител Тодор Живков. Автор е на книгите "Вторият етаж", "От втория етаж към нашествието на демократите". Женен, с три деца.

/ГС/