Стив Джобс на логото на "Епъл"
Секция: Технологии
06 Октомври 2011 20:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стив Джобс на логото на "Епъл"

/КРОСС/Студент по дизайн от Хонконг е създателят на изображение, плъзнало като горски пожар из интернет след новината за смъртта на Стив Джобс.

Комбинацията между логото на компанията "Епъл" и профила на нейния съосновател станаха световен хит заради минимализма си и вълнуващия символизъм, съобщи "Ройтерс". Авторът му е получил предложения за работа, а безброй находчиви търговци веднага превърнаха изображението в златна мърчъндайз мина, поставяйки го по тениски, чаши, значки...

Създателят е 19-годишният Джонатан Мак, студент в Училището по дизайн към Политехническия университет на Хонконг. Идеята му била да вгради силуета на мястото на "отхапаното" парче от ябълката на "Епъл" като символ едновременно на отсъствието и присъствието му в сърцевината на компанията и нейното послание.

Картинката е създадена през август, когато бе обявено, че Стив Джобс напуска, но след новината за кончината му плъзна с бясна скорост из интернет, събирайки хиляди коментари. Актьорът Ащън Къчър например я постави на профила си в "Туитър".

"Беше откачен ден за мен. Едновременно съм развълнуван и ужасен", сподели Мак пред "Ройтерс". Междувременно младежът получил и предложения за работа като дизайнер. "Направо нямам думи", коментира той след поклонението в магазина на "Епъл" в Хонконг.