Кърджали домакин на Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите"
Секция: КУЛТУРА
13 Октомври 2011 21:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кърджали домакин на  Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите"

Кърджали /КРОСС/ На 14 и 15 октомври за четвърта поредна година в Кърджали ще се проведат Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите". Дните включват 2 конкурса - Национален конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" и Национален пленер по фотография "Фотоприказки за Кърджали".

В конкурса за рисунка участваха над 300 рисунки от цялата страна от 24 населени места - Казанлък, София, Горна Оряховица, Бургас, Полски Тръмбеш, Попово, Ловеч, Крумовград, Ардино, Тервел, Плевен, Кърджали, Област Кърджали и др.

Пленерът по фотография ще се проведе на 14.10. и в него ще участват 11 отбора от страната и Кърджали.
Тържественото откриване и на двете изложби ще се проведе на 15.10 от 10.30 ч. в Детската картинна галерия на ОДК. Ще бъдат връчени награди за І, ІІ и ІІІ място и поощрителни награди за всяка възрастова група. Наградите ще се връчат от зам.-кмета на Община Кърджали Елисавета Кехайова.
Ще бъдат присъдени и 4 специални награди от Община Кърджали, в-к "Нов живот" ,Регионален инспекторат по образованието и Телевизия Източни Родопи - по една за всеки конкурс.
Изненадата на празника ще бъде присъствието на Слави Кадиев - на 17 г. от гр.Смолян, който спечели специалната награда на РИО. Той е участник в кръжока по краезнание към ОДК Смолян и гайдар в детско-юношески фолклорен ансамбъл "Орфей" - Смолян. Той ще поздрави със свое изпълнение на гайда всички участници.