Бареков: Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата са поръчали атентат срещу мен (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Ноември 2013 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бареков: Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата са поръчали атентат срещу мен (обновена)

/КРОСС/ Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата са поръчали покушение срещу журналиста и политик Николай Бареков.

Лидерът на Движението "България без цензура" е бил предупреден от свои близки за подготвения заговор срещу неговия живот.

"Поръчан съм от Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата по стария тертип, по който те отстраняваха хората, докато Борисов беше главен секретар на МВР", заяви Бареков. Той е посъветван от познати да разгласи публично случая, защото "на този етап няма друг вариант да остана жив".

"Мои познати ми предложиха да взема мерки, но аз не искам да живея в режим, в който не мога да излизам по улиците. Всеки ден се срещам с хиляди българи и няма как да седя заключен в една стая", заяви политикът.

На въпрос дали решението да бъде ликвидиран не е свързано със сигнала, който той подаде до главния прокурор Сотир Цацаров за проверка на имотното и финансовото състояние на Бойко Борисов отпреди да стане главен секретар до днес, Бареков отговори: "Вече съм завършил разследването за офшорния бизнес на Борисов. Готов съм да оглася нещата, но не искам това да става преди четвъртък. Но не това е била причината, а защото аз чисто политически няма да бъда отстранен от него. Затова са прибегнали до това действие".

Ето и писмото на Бареков до медиите: 

Няма да ме уплашат и спрат

Чувствам се отвратително, колеги. Преди един час научих от хора, на които имам абсолютно доверие, че съм бил поръчан за убиване от Бойко Методиев Борисов и Румен Николов-Пашата. Поръчали ме, понеже за тях съм бил непреодолим политически проблем.

Бях посъветван да си взема бронирани автомобили и да си остана вкъщи поне за няколко седмици. Но аз не мога да го направя. Нямам финансовата възможност да поддържам огромна охрана и бронирани джипове, а и смисълът на живота ми и моята сила е в прекия контакт с хилядите български граждани.

Надявам се това, че осветлих поръчката срещу мен, донякъде да спре наетите убийци. Аз няма да отменя програмата си и ще участвам на кръглата маса, на която съм модератор. Ще пътувам и в Северозападна България на срещи с хората, които ме канят. В неделя ще бъда пред Президентството и ще гостувам в студиото на Росен Петров.

Смел човек съм, доказах го. С повече кураж се надявам да постигна крайната цел и да създадем управление, което да се грижи за хората.

А иначе, преди малко за първи път от три години си сипах едно малко уиски в офиса, защото този път напрежението ми дойде малко в повече.

Николай Бареков