НФСБ изпрати съболезнователно писмо до близките на Валентин Фъртунов
Секция: ПОЛИТИКА
09 Март 2014 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НФСБ изпрати съболезнователно писмо до близките на Валентин Фъртунов

/КРОСС/ Загубихме приятел и съратник, пише ИК на НФСБ в съболезнователното писмо до близките на починалия днес журналист Валентин Фъртунов.

Един от лидерите на Национален фронт за спасение на България, той бе ярка и непоколебима личност, която утвърждаваше правдата, истината и родолюбието. С него водихме не една битка за спечелване на справедливи каузи, както в телевизия СКАТ, така и в Общинския съвет на Бургас. Безспорен авторитет и ерудит, вещ в геополитическите процеси, Вальо пречупваше всичко през интересите на България. Неговият патриотизъм не беше показен, а дълбоко втъкан в богатата му душевност.

С кончината на нашия скъп приятел, НФСБ загуби не само един от основателите на партията, но и онзи истински пламък, който Фъртунов раздаваше щедро. България загуби журналиста, писателя, политика и патриота Валентин Фъртунов. Неговото място в редиците на НФСБ няма да остане празно. Той ни остави вярата, че България ще пребъде, а това е неговият дух, който в следващите битки ще върви редом с нас.

Валентин Фъртунов е роден в Бургас, завършва Английската езикова гимназия, а след това и магистратура в СУ „Свети Климент Охридски”.

До 1990 г. работи като кореспондент на вестник „Народна младеж”. Автор на повече от 4 хиляди журналистически публикации във вестниците „Антени”, „Земеделско знаме”, „Учителско дело”, „Горско дело”, „Полет” и списанията „Общество и право”, „Отечество” и „Криле”.

През 1990 г., в съдружие с поета Николай Искъров, основава издателство „Делфин прес”, добило особена популярност с поредицата си „Световни речници и енциклопедии” в областта на финансите, маркетинга, мениджмънта, търговското право, банковото и застрахователно дело. Фъртунов е автор и водещ на публицистичното предаване по СКАТ „Десета степен по Рихтер” и на обзорното предаване „Златното сечение”.