Силви Вартан: Родината ме топли като слънце
Секция: КУЛТУРА
15 Април 2014 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силви Вартан: Родината ме топли като слънце

/КРОСС/''Животът ми предложи много красиви моменти и се чувствам погалена от съдбата''. Това каза изпълнителката от български произход Силви Вартан. След броени дни певицата се завръща отново в София, за да представи най-новия си албум - "Силви в Нашвил". Концертът ще бъде на 24 април в Зала 1 на НДК.

''Завърнах се в България още преди 25 години'', каза певицата и добави в отговор на въпрос какво вижда при всяко нейно посещение на България: ''Това винаги е едно много емоционално пътуване, което ме докосва по особен начин. Защото родината ми е вътре в сърцето ми и ме топли като слънце. Българските песни съм научила от моите родители. Аз имам в репертоара си много популярна песен, посветена на българската река Марица, която пеех, независимо, че никога не я бях виждала - шлагерът "La Maritza" е песен, напоена с печал и любов'', заяви Силви Вартан.

Певицата ще отпразнува 70-годишен юбилей през август, за любовта си към сцената тя заяви, че в своята кариера винаги се води от емоциите си и макар годините да я променят, се чувства много заредена да прави музика. Преди концерта в София на 24 април предстои да излезе и втората й автобиографична книга "Дума по дума". За нея Силви каза, че всяка глава е направена като акростих. ''Във всяка глава съм споделила емоциите си, дала съм място на всяко нещо, което ме вълнува и е значимо за мен. Едно от първите неща там е "Б" - България'', заяви Силви Вартан.

По време на предстоящия концерт в Зала 1 на НДК публиката ще чуе част от френския репертоар на Силви, адаптиран на български. За шоуто певицата каза: ''По време на концерта на 24 април публиката ще чуе част от песните в 40-я ми албум "Силви в Нешвил", с който се връщам към първите години на рокендрола. Подбрали сме и най-популярните ми и познати в България песни. За това турне ние пътуваме с отлични музиканти и продукцията е изключително атрактивна.Нашвил и звукозаписното студио там ми напомня началото на моята кариера. Исках да си припомня шеметните дни, в които музиката беше целият ми живот. Това бяха епохални времена. Екзалтираната публика, нашата младост - всичко това беше един чудесен свят, към който се върнах отново'', заяви още Силви Вартан.