Предстоящи събития в страната за утре, 28 октомври
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2014 21:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 28 октомври

/КРОСС/ София
В Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще връчи националния флаг на участниците от 23-ата българска антарктическа експедиция. По-късно държавният глава ще обяви победителя в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината" в сградата на Софийската опера.

София
От 10.00 часа в хотел „Кристал Палас" (ул. „Шипка" 14) ще се проведе публично представяне на резултатите от изследването Балкански медиен барометър: България 2014.

София
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА на адрес: София, бул. „Цариградско шосе" № 49, Министерство на икономиката и енергетиката ще представи изпълнението на проекта за реклама на България като туристическа дестинация на целеви пазари.

София
От 10.00 часа в сградата на Специализирания наказателен съд (ул. „Черковна" №90, 1505 София, кв. „Подуяне", Оборище) Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Костов и Тодор Тошев.

София
От 10.30 часа в Аула „Г. Раковски" на Военна академия „Г.С. Раковски" (бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" № 82) ще се състои лекция и дискусия на тема: „Глобални тенденции в енергийната сигурност".

София
От 11.00 часа в западното крило на Националната библиотека Европейската комисия в България организира изложба в София на съвременни издания на Oмировата „Одисея" на 24-те официални езика на Европейския съюз.

София
От 11.00 часа в Тържествена зала на Университет по библиотекознание и информационни технологии ще се състои Форум „Висше образование".

София
От 11.00 часа 25 състав на Софийски градски съд ще заседава срещу Борислав Балджийски (чл.124, ал. 1).

София
От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти, ул. „Граф Игнатиев" 4, ет. 3, ще се проведе журналистическа дискусия на тема: ,,Обществени ли са обществените медии в България?".

София
От 12.00 часа в зала 1 на втория етаж на Столичната община, ул. „Московска" №33 Институтът за семейна политика, Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН и Столична община ще представят на пресконференция предложения за нови политики и услуги в София за подкрепа на семействата по повод приключването на проекта „Състоянието на семейната политика на територията на столицата и възможности за нейното подобряване".

София
От 12.00 часа в БТА ще бъде дадено начало на информационната кампания на Sanofi България „Открито за мъжете", посветена на рака на простатата.

София
От 12.00 часа в зала 701 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за строителния надзор при рехабилитацията на 9 км от път III-1003 Драгичево - Рударци - Кладница. От 14.00 часа ще бъдат отворени офертите за изпълнител на строителните дейности.

София
От 13.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките ще бъдат представени проектите на учениците от Ученическия институт към Академията в сферите на биологията и екологията, физиката и астрономията, обществените и хуманитарните науки, инженерните науки и химията.

София
От 14.00 часа в ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура", гр. София, 1233, бул. „Княгиня Мария Луиза" № 110, заседателна зала, ще бъдат отворени оферти за обществена поръчка с предмет: „Доставка на 2 два броя автомобили с повишена проходимост тип „пикап" за доокомплектоване на мобилните групи".

София
От 15.00 часа в зала 2140 на Техническия университет - София, блок 2, ще се проведе тържествено събрание по случай 40-годишния юбилей от създаването на факултет Автоматика.

София
От 15.30 часа в „Шератон София Хотел Балкан", зала Роял 3, ще се състои заключителна конференция за представяне на резултатите от изпълнението на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й".

София
От 16.00 часа в Нов български университет, Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев" ще се проведе уъркшоп на тема „ИТ технологии в развитието на съвременната медицинска наука и практика (IT technologies in contemporary medicine development)".

Благоевград
От 18.30 часа в зала „Пейо Яворов" ще се състои концерт на Теодосий Спасов.

Бургас
От 10.00 часа в Младежки културен център - Бургас ще се проведе пленер с деца от детските заведения на Бургас на тема „Аз рисувам Черно море". В 11.30 часа ще бъде открита изложбата с творбите на децата и ще бъдат раздадени награди на участниците в пленера.

Плевен
От 16.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде представена презентация на тема „Будители" с участието на ученици от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване.

Пловдив
От 9.00 часа Пловдивският окръжен съд ще заседава срещу Иван Л.

Пловдив
От 10.00 часа в зала „КОМПАС" на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" на ул. „Цар Асен" №24 ще се състои конференция на тема: „Дейности в подкрепа на академичното предприемачество".

Пловдив
В Интегралния център на 2 етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе" №66 - База 2 на УМБАЛ „Свети Георги" ще бъде извършена миниинвазивна гръдна операция от испанския гръден хирург д-р Диего Гонзалес Ривас. От 13.30 часа е предвиден брифинг с медиите в Х-а аудитория на 3-ия етаж на административния корпус на Хирургичния блок на бул. „Пещерско" №66, в съседство с конферентната зала „Проф. д-р Иван Зънзов".

Пловдив
От 12.00 часа в Университета по хранителни технологии, бул. „Марица" № 26, ще се проведе брифинг на тема: „Етикетиране на храните - най-актуалното за производителите и по-добра информираност на потребителите".

Пловдив
От 14.00 часа в 7 зала Пловдивският окръжен съд ще заседава срещу Анна П.

Шумен
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Шумен ще бъдат представени резултатите от проекта за обновяване на Националния историко - археологически резерват „Велики Преслав" под наслов „Векът на цар Симеон оживява".

Ямбол
От 11.00 часа в конферентната зала на х-л „Диана палас" ще се състои заключителна пресконференция по проект „Интеграция на деца и младежи с увреждания чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип в община Ямбол".