Пенчев: Съдебната система е покварена
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Декември 2014 16:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пенчев: Съдебната система е покварена

София /КРОСС/ Съдебната система е покварена от младшите съдии до върховете, каза в интервю за БТА националният омбудсман Константин Пенчев. Политиките и тенденциите в съдебната система се управляват от „лошите", посочи Пенчев.
Днес съдебната система е по-зле от 2009 г. именно поради липса на реформа, убеден е Константин Пенчев. Според него страшно ще бъде, ако и този път няма политическа воля за реформи, защото системата ще продължи да се влошава.
Според омбудсмана Висшият съдебен съвет трябва да бъде постоянно действащ орган и да не се разделя на две колегии. Докладът за проблемите при упражняването на правата на потребителите на обществени услуги, който внесох в Народното събрание, обхваща най-злободневните теми на тази година, каза Константин Пенчев.
Според него най-лошото е, че хората са сами в борбата с монополите. „Надявам този парламент да не забрави за потребителите и да вземе съответните мерки, защото става въпрос за дребни поправки в закони, които обаче биха подобрили много положението на потребителите", допълни той.