Предстоящи събития в страната за утре, 13 януари
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Януари 2015 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 13 януари

/КРОСС/ ***

София.
От 10 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет във връзка с процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд.

***
София.
От 10 ч. в Гранд хотел София, зала Триадица 2, Български център за нестопанско право организира публична дискусия за обсъждане на предложенията за изменения и допълнения в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, публикуван от Министерство на правосъдието.

***
София.
От 10.30 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще изнесе Годишната лекция в памет на Нелсън Мандела.

***
София.
От 10.30 ч. в Музея на съобщенията на ул. „Гурко" № 6 ще бъде представено специално пощенско-филателно издание по случай сто годишнината на българското кино.

***
София.
От 11 ч. в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски" вицепремиерът Меглена Кунева ще участва в публична дискусия на тема: „Настигат ли страните от Централна и Източна Европа останалите държави от ЕС? Мястото на България".

***
София.
В 17 ч. в Централната софийска синагога, ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще се проведе религиозна служба в памет на загиналите в терористичните актове.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в регионалния пресклуб на БТА министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и председателя на ДСБ Радан Кънев ще дадат пресконференция.

***
Стара Загора.
От 8.30 ч. в храм „Света Богородица" ще бъде отслужена заупокойна Света литургия от храмовото свещеничество във връзка с навършването на 137 години от повторното освобождаване на Стара Загора.

***
Мездра.
От 11 ч. в енорийски храм „Св. великомъченик Георги Победоносец" ще бъде отслужена панихида по повод 87-годишнина от героичния подвиг на Мара Бунева.

***
Благоевград.
От 11 ч. благоевградската общественост ще положи венци и цветя в знак на признателност към личността и делото на поета символист и революционер Пейо Яворов по случай 137 години от рождението му.