Първият в света извит 21:9 UltraWide монитор от LG
Секция: Технологии
05 Март 2015 12:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият в света извит 21:9 UltraWide монитор от LG

/КРОСС/ LG Electronics представи извития 21:9 UltraWide монитор (модел 34UC97). Първият монитор в света, който комбинира извит In-Plane Switching (IPS) екран с 21:9 аспектно съотношение заедно с приковаващия погледа 86,36-сантиметров (34-инчов) дисплей, предоставя впечатляващо качество на картината, професионална функционалност и широка гама от удобни опции за свързване. 

Благодарение на IPS технологията на LG, извитият UltraWide LG монитор предоставя потапящи в картината широки зрителни ъгли, които позволяват на потребителите да гледат екрана ясно, без изкривяване на картината - буквално от всеки ъгъл. LED подсветката осигурява дълбоки нива на черното и богати цветове за невероятен контраст и детайл на цветовете, а неговата Ultra Quad High Definition (UQHD) резолюция с 3440x1440 пиксела кара филмите, игрите и спортовете да оживеят.

„Много от хората прекарват повече време пред мониторите си, отколкото пред телевизорите си и въпреки това индустрията не създава иновации със същото темпо, когато става въпрос за монитори. При нас в LG иновациите в дисплей технологиите не се ограничават само с водещите ни телевизионни продукти, ето защо увеличаваме сегмента ни монитори с извития 21:9 UltraWide модел", каза Хийонг-сей Парк, завеждащ IT бизнес поделението на LG Electronics Home Entertainment Company.

Водещият модел на LG, извитият IPS 21:9 UltraWide монитор, е цялостно решение, еднакво добре пригодено за нуждите на професионалните потребители и любителите на домашните развлечения, с допълнително екранно пространство, така че потребителите могат да заместят инсталациите от два отделни монитора. Фабрично калибриран, мониторът гарантира точността на цветовете на изходните материали - задължително условие за професионалните фотографи и графичните дизайнери.

Съвместим както с PC, така и с Mac, мониторът LG 34UC97 се справя с лекота с тежки графики и видеа, на която и да е операционна система и поддържа Thunderbolt 2 за високоскоростно прехвърляне на данни - четири пъти по-бързо от USB 3.0 - като същевременно дава възможност на множество устройства да бъдат линейно свързани едно с друго.

Функцията на LG за разделяне на екрана на четири (4-Screen Split) прави мултитаскинга лесен, като дели дисплея на до четири секции в осем различни съотношения. Потребителите могат да приоритизират прозорците си по размер и позиция, вместо да трябва ръчно да променят големината и мястото на всеки прозорец поотделно. Няколко прости кликвания с мишката позволяват на потребителя бързо да подреди прозорците си в различни, удобни конфигурации - перфектно решение за професионалисти, които имат нужда да виждат няколко програми едновременно. За допълнителна многофункционалност е добавена и функцията за свързване Dual-Link Up, която позволява на монитора да се свърже с устройства от два източника (например смартфони, PC-та, камери, Blu-ray плейъри или гейминг системи) и показва всеки на отделен екран, едновременно.

Добавяйки мека извивка към този монитор с аспектно съотношение 21:9, LG успява да създаде уникален продукт, който гарантира едно потапящо в картината преживяване. Мониторът притежава и MAXXAUDIO® и 7W система със стерео високоговорители, която гарантира оптимално аудио озвучаване във всички честоти.

Основни спецификации:
• извит 21:9 UltraWide QHD (3440*1440) дисплей - с 2.4 пъти повече визуална информация в един и същ момент, в сравнение с Full HD монитор.
• IPS технология с широки зрителни ъгли от 178 градуса, които позволяват кристалното виждане на дисплея, без изкривяване на картината от които и да е ъгъл.
• sRGB над 99% цветова гама, LG IPS реалистични цветове и широки зрителни ъгли
• Два Thunderbolt 2 порта, два HDMI и два USB 3.0 порта, и Display Port
• MaxxAudio® технология за по-дълбок бас и кристално чисти високи звуци, два вградени 7W високоговорителя.
• 100x100 VESA съвместимост

 

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен новатор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 82 000 души в 119 представителства по целия свят. С продажби за 2013 г. на стойност 53,10 милиарда долара (58,14 трилиона корейски вона), LG се състои от четири бизнес подразделения - Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution и Vehicle Components - и е един водещите световни производители на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, миялни машини и хладилници. LG Electronics е ENERGY STAR партньор на 2014 г. За повече информация относно LG Electronics, моля посетете www.LGnewsroom.com.

Компанията LG Electronics Home Entertainment е глобален лидер в областта на телевизорите, аудио видео системите, мониторите, персоналните компютри, дигиталните постери и търговските дисплеи. Компанията отбеляза нова ера на телевизионния пазар, създавайки новаторски технологии като OLED телевизора и внедрявайки интуитивна операционна система, която позволява на потребителите да се насладят на всички предимства на „smart TV" технологията. LG предоставя иновативни продукти в областта на домашното развлечение, водени от награждаваните многократно 4K OLED телевизори, ULTRA HD телевизори и webOS телевизори. За повече информация посетете www.LG.com.