Предстоящи събития в страната за утре, 7 май
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2015 20:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 7 май

/КРОСС/ ***

Панагюрище.
От 13 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва във втората национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика" в хотел „Каменград".

***
София.
От 9 ч. ще се проведе пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10 ч. ще започне заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 8.30 ч. пред служебния вход на сградата на Народното събрание ще се проведе протест срещу узаконяването на търговията с уличното паркиране.

***
София.
От 9 ч. в парк-хотел „Москва" ще се състои Международната конференция „Горското стопанство - мост към бъдещето".

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10 ч. 14 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Боянов и Продан Кръстев за извършване на документни престъпления.

***
София.
От 11 ч. Сдружение „Български лекар" с председател д-р Андрей Кехайов свиква пресконференция в пресклуба на БТА във връзка с предстоящия 63-ти редовен събор на Българския лекарски съюз.

***
София.
От 11 ч. в изложбена зала „Архиви" на ул. „Московска" 5, Държавна агенция „Архиви" организира пресконференция, на която ще бъде представена новата дигитална колекция: „България и Втората световна война (1939-1945 г.)"

***
София.
От 11 ч. в Административната сграда на УМБАЛ "Света Анна" ще бъдат отворени офертите за изпълнение на обществена процедура за доставка на райска газ.

***
София.
От 12.30 ч. ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция по актуални политически теми в централата на партията на ул. „Врабча" 23.

***
София.
От 13 ч. ще се проведе пресконференция на Сдружение „Център Отворена врата" - Плевен, в партньорство с Фондация „Български център за джендър изследвания" - София по повод стартирането на проект за създаване на партньорска мрежа за сигурност и ефективна правна защита срещу домашното насилие и насилието основано на пола в Плевен, Велико Търново и София.

***
София.
От 14 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Българското дерматологично дружество на тема Национална кампания за превенция на рака на кожата - „ЕВРОМЕЛАНОМА 2015".

***
София.
От 15 ч. заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, на земеделието и храните Георги Костов и заместник-ректорът на Лесотехническия университет доц. д-р Петър Желев ще валидират пощенска марка на тема „„Екология - Лесовъдство в България" в Музея на съобщенията на ул."Гурко" 6.

***
София.
От 16 ч. в Зала „Йерусалим" Организацията на евреите в България „Шалом" ще отбележи „70 години от края на Холокоста и победата над нацизма" с тържествено събрание и церемония по награждаване на ветерани, участвали в борбата срещу нацизма в "Еврейския културен дом, бул. „Александър Стамболийски" 50.

***
София.
От 18 ч. Националният граждански форум „Българка" и Фондация „Конрад Аденауер" организират обществена дискусия на тема „България и ЕС - равносметка" с лектор Филип Димитров в зала "Десислава" на в хотел "България".

***
Благоевград.
От 10 ч. с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Дядото на площад "Георги Измирлиев" ще бъде отбелязана 91-годишнината от смъртта на Димитър Благоев.

***
Благоевград.
От 11 ч. кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще се включи в инициативата за колоездачна обиколка на Благоевград, която ще премине под надслов „Спорт- бъди независим". Сборният пункт и старт за колоездачите пл. „Георги Измирлиев".

***
Бургас.
От 11 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за събитията организирани от Областния информационен център по случай Деня на Европа.

***
Бургас.
По случай "Европейска палитра на детското творчество" пред Община Бургас ще има откриване на мажоретките от детските заведения и участниците в инициативата. Дефилето ще премине по ул. "Александровска" до Дом "Лукойл".

***
Бургас.
По случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК-Бургас, ще проведе в залите на Казиното обучителни модули на различни теми.

***
Бургас.
От 19 ч. музикалното училище в Бургас ще представи спектакъл „Утре зависи от нас" в салона на НХК.

***
Варна.
От 10 ч. в залата на ОИЦ ще се състои пресконференция на екипа на Областния информационен център - Варна, на която ще бъдат обсъдени резултатите от допитване за това какво искат гражданите да се реализира с европейски средства в отделните общини в областта.

***
Варна.
От 11.30 ч. в Градска художествена галерия „Б. Георгиев" ще се проведе пресконференцията по повод откриването на първия фестивал за фотографско изкуство в града „Варна Фото Фест".

***
Варна.
От 14 до 16 ч. общинският съветник от ПП ГЕРБ Станислав Иванов ще проведе срещи с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18 ч. лидерът на ПП „Движение 21" Татяна Дончева ще се срещне с граждани в зала № 4 („Пресцентър") при Фестивален и конгресен
център-Варна.

***
Велико Търново.
От 9.30 ч. Великотърновски окръжен съд ще заседава по делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Савов.

***
Велико Търново.
От 11 ч., в зала "Европа" на Ректората ще се проведе пресконференция на ректора на Великотърновския университет проф. д.п.н. Пламен Легкоступ и неговия екип.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в зала 302 ще се проведе пресконференция във връзка с провеждане на пролетния етап на кампанията "Движи се и победи" в рамките на програма "СИНДИ".

***
Велико Търново.
От 13 ч. в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция по повод провеждането на XIX Старопланински събор "Балкан фолк 2015".

***
Велико Търново.
От 18.30 ч. ще бъдат представени „Предизвикателство за сетивата"- Културен център „Хлебна къща", Самоводска чаршия, до Шекерджийницата.

***
Велико Търново.
От 19 ч. ще се състои представяне на книгата на Димитър Димитров „Светът на българската армия".

***
Горна Оряховица.
От 17 ч. на пл. "Георги Измирлиев" ще бъде открита Средношколска
борса. "Младите хора в Европа" - хепънинг по повод Европейската седмица
на младежта.

***
Горна Оряховица.

От 18 ч. в НЧ "Напредък - 1869" започва концерт на ВС "Нова музика" и
балет "Калина".

***
Златарица.
От 10 до 13.30 ч. Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще организира изнесена приемна в сградата на Общинска служба по земеделие в Златарица.

***
Кюстендил.
От 18 ч. на площада пред драматичния театър ще се проведе детски празник „Да докоснеш дъгата".

***
Кюстендил.
От 18 ч. в читалище „Братство" се организира рецитал по повод 70 години от края на Втората световна война.

***
Кюстендил.
От 19 ч. в ХГ „Вл. Димитров - Майстора" ще се състои концерт на Даниел Трингов и Сифей Уен.

***
Пловдив.
От 9.30 ч., в 10 зала Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май миналата година прегази на автобусна спирка в Пловдив 16-годишната Катерина Матеева.

***
Пловдив.
От 13 ч. в Регионален исторически музей - Пловдив, зала Съединение ще се проведе тематичен форум „Култура, имоти и туризъм - предизвикателства и възможности".

***
Русе.
От 12 ч. в Община Търговище, генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко ще връчи юбилейни руски медали на 10 ветерани от войната, които са от областта, по случай 70- та годишнина от края на Великата отечествена война и Деня на победата 9 май.

***
Стара Загора.
От 11 ч. кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще демонстрира пред журналисти работата на сепариращата инсталация, която се намира в кв. Индустриален.