Руски празник в Южния парк
Секция: КУЛТУРА
11 Юни 2015 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски празник в Южния парк

София /КРОСС/ На 13 юни т.г. жителите на София ще могат да вземат участие в един от най-ярките летни празници на башкири и татари - "Сабантуй", който знаменува завършване на пролетните работи и настъпване на дългоочакваното лято, съобщават от посолството на Русия в България.
Мероприятието, организирано от сдружението "Волжки булгари", ще се проведе в Южен парк, под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и заместник министър-председателя по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика на Република България г-н Ивайло Калфин.
Действието на празника ще се разгърне на площ от 10 хил. кв.м. в района на булевардите "Петко Ю. Тодоров" и "Гоце Делчев", където ще бъде инсталирана голяма сцена за професионални танцови и песенни творчески колективи и звезди на татарската и башкирската естрада, както и руски, български и казахски изпълнители. Мероприятието ще започне от 10.00 часа с представлението на Националния фолклорен ансамбъл "Българе".
В спортната зона ще има различни състезания. В специалната шатра ще бъдат представени народни занаяти. Също така на гостите на празника ще бъдат предложени национални специалитети - плов, супа "токмач", пелмени, салати, руски сладолед, сладкиш "чак-чак", квас и др.