Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
07 Декември 2015 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Брюксел.
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще участва в заседание на Съвета на ЕС във формат „Заетост и социална политика" в Брюксел.

***
София.
В Централната софийска синагога на ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще се проведе тържествената церемония за запалване на свещите на ХАНУКА - Празникът на светлината. Основната свещ ще бъде запалена от Президента на Република България Росен Плевнелиев.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще разговаря на „Дондуков" 2 с министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили, който ще бъде на официално посещение в България.

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне в Министерски съвет с министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили, който ще бъде на официално посещение в България.

***
София.
В 8.30 часа пред сградата на ВАС ще бъде отслужен молебен, в който Българската православна църква - Българска Патриаршия призовава клир и миряни да вземат молитвено участие за изпросване Божията помощ за запазването на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" като собственост на БПЦ - БП.

***
София.
От 9.00 часа в зала "EFE" на Хотел Маринела София ще се проведе Седма национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика" Европейска България - стабилност и растеж. В дискусията ще участват еврокомисарят Кристалина Георгиева и икономическия екип на кабинета „Борисов".

***
София.
Владимира Янева и Румяна Ченалова ще бъдат изслушани в Комисията по етика при ВСС.

***
София.
В 9.30 часа, в парк-хотел Витоша, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференцията „Година на реформи в енергетиката. Каква е посоката?"

***
София.
В 10.00 часа в Прессклуба на БТА ще бъде отчено изпълнението на целогодишна рекламна кампания на България по водещи паневропейски телевизионни канали и получени резултати по проекта.

***
София.
От 14.00 до 19.00 часа в „Сентръл Парк Хотел" бул. „Витоша" 106 ще се проведе предколеден семинар „НЗОК и медиите в диалог за пациента".

***
София.
В 15.00 часа Столична община и „ЧЕЗ Разпределение България" ще подпишат Меморандум за развитие и ползване на електрическите превозни средства.

***
София.
От 15.30 часа в Конферентна зала на Съдебната палата ще се проведе пресконференция за Актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа.


***
София.
От 16.30 ч. в зала „Мусала" на хотел „Хилтън София" Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта ще наградят 19 работодатели от цялата страна.

***
София.
В 19.30 часа СДС ще отбележи рождения ден на партията в ресторант „Синия лъв" на ул. „Иван Вазов" 6.

***
Асеновград.
От 10.00 часа децата от ЦНСТ-Асеновград организират изложба, която ще бъде представена в Градската Библиотека.

***
Бургас.
От 10.30 ч. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) ще открие реновирания си Консултативен център, с адрес: ул. „Оборище" 109 - партер. На откриването ще присъстват г-н Константин Томанов - секретар на Централната комисия за БППМН при Министерски съвет и г-жа Йорданка Ананиева - председател на МКБППМН при Община Бургас. Секретарят на Централната комисия, Председателят и Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ще отговорят на всички журналистически запитвания, касаещи противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

***
Бургас.
От 12.00 часа, в Капитанска зала на хотел „България" в Бургас, ще се състои пресконференция с участието на народните представители от ПГ на Коалиция „БСП лява България" Петър Кънев и Атанас Зафиров.

***
Бургас.
На Летище „Бургас" ще се проведе церемония по посрещане на 1 000-я полет по направлението Москва - Бургас - Москва на авиокомпания S7Airlines. Медиите са поканени от 15.30 часа на гише Информация в Терминал 2 на летище Бургас.

***
Бургас.
Благотворителен концерт по повод Никулден, който ще се състои в актовата зала на ОДЗ "ЗорницаЗвездица".

***
Варна.
От 10:00 до 12:00 часа народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Пламен Манушев ще има приемен ден за граждани на 7 декември (понеделник). Той ще отговаря на въпроси на варненци в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 в града.

***
Варна.
От 11.00 ч. в сградата на партията на бул. „Княз Борис I" 46 СДС-Варна ще се проведе пресконференция. Датата съвпада с годишнина от създаването на Съюза на демократичните сили.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа Великотърновският окръжен съд ще разглежда делото за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз. /Насрочени са заседания за два поредни дни - 7 и 8 декември, като се очаква да започнат съдебните прении/.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на площад „Цар Асен I" ще бъде излъчен Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина" .

***
Враца.
В 9.30 кметът на Враца - Калин Каменов, ще преведе пресконференция в конферентната зала на Община Враца.

***
Видин.
Видин ще е домакин на поредната среща между представителите на местната и централната власт за обсъждане и предприемане на мерки за решаване на проблемите на Северозападна България. Форумът за обсъждане на инвестиционната програма за развитие на региона ще се проведе в залата на общинския съвет във Видин.

***
Добрич.
От 09.00 ч. в малката зала на Общината ще се проведе традиционната кметска оперативка.

***
Казанлък.
От 14.00 часа ще се проведе среща-семинар на тема „ Наркотиците и употребата им от ученици и подрастващи" в Младежки дом в Казанлък. Организатори на събитието са Община Казанлък, Младежки общински съвет - Казанлък и Сдружение "Майки срещу дрогата".

***
Пловдив.
В 9.30 часа Пловдивският районен съд ще гледа дрло с докл. В. Печилкова, 26 н. с., Срещу подсъдимите Георги И., Васил М., Димитър Х., Виктор Р., Николай П. и Спас Р. са повдигнати обвинения по чл.131 ал.1 т.12 от НК. На 03.01.2015 г. в гр. Пловдив в съучастие са причинили на Румен К. средна телесна повреда.

***
Пловдив.
От 11.00 часа народните представители от „БСП лява България" Георги Търновалийски и Манол Генов ще дадат съвместна пресконференция в пресцентъра на БСП - Пловдив.

***
Пловдив.
Пловдивският окръжен съд ще разгледа следните дела:
1. НОХД № 1944/ 2015 г. - докл. С. Станева, 9 часа, 10 зала Срещу подсъдимитe Данаил К., Златан Д. и Марек В. са повдигнати обвинения по чл.277а ал.2 от НК. На 13.11.2014 г. в землището на с. Красново Данаил К. и Марек В. като извършители, а Златан Д. като помагач, без съответно разрешение по чл.148 от Закона за културното наследство извършили теренни археологически разкопки на територията на недвижима културна ценност - средновековна крепост от 12 -14 в.
2. НОХД № 961/ 2015 г. - докл. И. Бонев, 9 часа, 1 зала
Срещу подсъдимите Мариян К. и Стоян Ч. са повдигнати обвинения по чл.255 ал.3 от НК. Мариян К. - През периода 12.11.2008 г. до 13.01.2010г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството му на пълномощник на фирма" Корект транс 1" ЕООД е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за " Корект транс 1" ЕООД в особено големи размери- 23 387, 84 лв.

***
Пловдив.
За втора поредна година Спасителният център за диви животни организира своята коледна кампания под надслов „Един ден за ранените диви животни". Това е кампания с която ще подарите един ден от идната 2016 година в грижи за дивите пациенти на Спасителния център на ваш близък, семейството или на себе си.

***
Силистра.
От 17.30 ч. на пл. „Свобода" ще се състои тържество по запалване на коледно-новогодишната украса.

***
Шумен
От 13.30 ч. ще се проведе консултативен съвет в зала 203 на Община Шумен.