Луис Аяла, ген.-секретар на Социалистическия интернационал: Ние винаги ще бъдем и ще останем социалисти
Секция: ПОЛИТИКА
07 Май 2016 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Луис Аяла, ген.-секретар на Социалистическия интернационал: Ние винаги ще бъдем и ще останем социалисти

/КРОСС/„Аз съм тук днес, защото вярвам, че БСП е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето. Доказали сте това чрез своята история. Сигурен съм, че ще докажете това и днес, и в бъдещите години". Това заяви генералният секретар на Социалистическия интерационал Луис Аяла в своето обръщение към 49-тия Конгрес на БСП. Той подчерта, че Социалистическият интернационал днес е жизнена органиазция, която обединява 152 партии. „Социалистите винаги сме или отворени за диалог и за намирането на общи решения. Трябва да сме верни на нашите идеи, убеждения и ценности, защото това са основите на социалистическото движение", категоричен бе той.

Луис Аяла подчерта, че социалистите трябва да отговорят на предизвикателсвтата и да успеят да запазим свободата, да подсилят и развиват демокрацията, да успеят да помагат на уязвимите и да изградят мир. „Трябва да останем верни на ценностите, които достигат до нас през нашата история. БСП има достойна за гордост история от 125 години, преживяла различни е исторически моменти и е отговорила на предизвикателствата на времето", обясни той. Според Аяла и БСП, както и социалистите по целия свят, не стои на едно място, а отговаря на промените, които изправя пред нас 21 век. „Трябва да останем верни на своята същност. Битката днес е за единство. Аз съм за прогреса и за развитето, но аз съм социалист, защото искам промяна. Социализмът е възможност за промяна", каза още ген.-секретар на Социалистическия интернационал.

„Ние сме социалисти и като такива - винаги сме на страната на работещите и на тези, които движат света напред", заключи Луис Аяла.