Лидерът на опозицията в Македония подслушвал български дипломати
Секция: ПОЛИТИКА
08 Юни 2016 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерът на опозицията в Македония подслушвал български дипломати

/КРОСС/ Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ в Република Македония Зоран Заев предавал незаконните записи и на чужди политици. Сред тях е и българският премиер Бойко Борисов. Това пише в днешния си брой излизащият в Скопие вестник "Дневник", цитиран от БГНЕС.

В началото на месец февруари 2015 година Заев започна да излъчва публично на пресконференции записи от разговорите на водещите македонски публични личности, включително и на министри от кабинета на Никола Груевски. Според Заев в страната са били подслушвани над 20 000 души. Управляващите в Скопие обвиниха Заев, че обслужва чужди сили и има за цел да свали правителство по незаконен начин. Заев наричаше всеки излъчен запис "бомба".

Според изданието записите, които Заев е предал на Борисов се отнасяли за работата на служителите от българското посолство в Скопие, както и техните навици след работа. Част от тях обаче се отнасяли до интимните взаимоотношения на посланика на ЕС в македонската столица Аиво Орав, който имал отношения със С.Ш от София.

Репортерът на БГНЕС припомня, че Зоран Заев посети София на 29-ти май миналата година. Тогава той бе приет от Борисов и има среща в централата на БСП.