Русия за възможните американски наблюдатели на изборите: Ние нямаме тайни
Секция: Русия
06 Юли 2016 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия за възможните американски наблюдатели на изборите: Ние нямаме тайни

/КРОСС/ Председателят на руския парламент Сергей Наришкин коментира възможността за покана на американски наблюдатели на парламентарните избори в страната. По думите му, няма никакви тайни, но въпросът за допускане на наблюдатели трябва да се разглежда в контекста на взаимност, предаде РИА Новости.

Централната избирателна комисия в Русия планира на персонална основа да покани колеги от САЩ за участие в международното наблюдение на парламентарните избори на 18 септември. Не е изключено и участието на представители на руската ЦИК в наблюденията на президентските избори в САЩ през ноември, съобщи по-рано пред агенцията членът на комисията Василий Лихачов.

„Ние нямаме тайни от никого, но в същото време, разбира се, просто бихме искали да видим в качеството на наблюдатели порядъчни и честни хора“, отговори Наришкин на въпрос на журналисти за отношението му към възможността за покана на американски представители да наблюдават изборите в парламента.

По думите му, това трябва да е двустранен процес. „Макар да е трудно да си го представим, ако си спомним епизодите от състоялите се по-рано избори в САЩ, когото се стигна дотам, че щатският прокурор заявяваше, че ако се доближим по-близо от 20 метра от избирателния участък, ще ни арестува. Разбира се, тук трябва да има взаимност“, каза Наришкин.