Антоний Тодоров: Ген. Румен Радев може да привлече избиратели извън левицата
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2016 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоний Тодоров: Ген. Румен Радев може да привлече избиратели извън левицата

/КРОСС/Кандидатурата на генерал Румен Радев е компромисна, приемлива и за БСП, и за АБВ. Няма никаква политическа история, тепърва ще трябва да се учи да говори по митинги, да общува с избирателите, но има възможности да привлече избиратели извън левицата. Той има своята аудитория и в избирателите на Патриотичния фронт. Някои могат да го припознаят тъкмо като кандидата, който да заеме мястото на "Дондуков" 2".

Така политологът Антоний Тодоров коментира кандидатурата на БСП - лява България и АБВ за президент - генерал Румен Радев, в предаването "Денят ON AIR". Той подчерта, че генерал Радев е максимално неутралната фигура, но той не е политик, бил е военен, и тепърва ще трябва да се учи да води преговори. Но от друга страна, според политолога, на тези президентски избори няма да има чак толкова много потенциално избираеми кандидати.

Кандидатът на ГЕРБ ще бъде много важен. Но кандидатът на левицата има шансове, тъй като изборите се решават на втория тур, подчерта Тодоров.

Оста на противопоставянето ще бъде между кандидата на ГЕРБ и кандидата на левицата. Това обаче ляво-десен сблъсък ли ще бъде зависи от хората, какво ще се говори, колко са възможностите на президента да влия върху икономическата и социалната политика", коментира още Тодоров. "По-скоро мисля, че залогът на тези избори е дали кандидатът на ГЕРБ ще спечели или не. Защото ГЕРБ като управляваща партия държи контрола върху всички основни институции. Ако опозицията успее да убеди обществото, че тази концентрация е проблем, в полезността от търсенето на институция, която да балансира това, е възможно да спечели", заключи той.