Русия: Американското разузнаване се опитва да вербува наши дипломати
Секция: Русия
05 Октомври 2016 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия: Американското разузнаване се опитва да вербува наши дипломати

/КРОСС/ Руски дипломати в САЩ са подложени на натиск от американското разузнаване, което се опитва да ги вербува. Това обявиха от външното министерство на Русия. „Ситуацията около руските дипломати в САЩ през цялото време се влошава", заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Той каза, че „значително са се увеличили" опитите за вербуване през последните две години и половина. „Американските разузнавателни служби не се свенят да използват най-жалките средства за натиск, включително и заплахи за здравето на членове на семействата на дипломати", твърди Рябков.

Той обвини Вашингтон в създаване на „изкуствени затруднения" и „измисляне на ограничения" по отношение движението на руски дипломати. Така им пречели да изпълняват пълноценно задълженията си. Руският заместник-министър на външните работи също обвини САЩ, че водят „интензивни шпионски действия" в Русия под дипломатическо покритие. Американският военен аташе в Москва често бил засичан в близост до руски стратегически военни обекти.