Башар Асад: Намираме се на пътя на победата
Секция: СВЯТ
09 Януари 2017 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Башар Асад: Намираме се на пътя на победата

/КРОСС/ Сирийският президент Башар Асад каза днес, че връщането на контрола върху град Алепо е момент от решаващо значение в конфликта в Сирия, започнал през 2011 г. Той каза, че неговият режим е поел по пътя на победата, предаде Франс прес.

Тези коментари Асад направи в интервю за три френски медии. Журналисти от тях придружават трима френски депутати, които посетиха Сирия.

"Настъпи решаващ етап във войната и ние се намираме на пътя на победата. Тази победа ще настъпи тогава, когато ние унищожим всички терористи", каза Асад за представителите на телевизия Ер Те Ел и на радио и телевизия Франс инфо.

"Проблемът е в това как да осигурим освобождаването на цивилните от кварталите под контрола на терористите. Разбира се, ние не можем да допуснем, че населението ще остане под тяхната власт, нещо, което е съпътствано от екзекуции и обезглавявания. Сирийското правителство не може да позволи това. Ето защо трябва да бъдат освободени хората, които са сега под властта на терористите", заяви Асад, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, за нас, сирийците, е много болезнено да видим една част от страната ни разрушена, да станем свидетели на една кървава баня, но никога не съм чувал в историята да е имало добри войни. Всички войни са лоши", каза Асад, цитиран от Франс прес.

Още откъси от това интервю ще бъдат разпространени утре сутринта, съобщава Франс прес.