Атлетико допусна шокираща загуба от Лас Палмас, но продължава напред
Секция: СПОРТ
11 Януари 2017 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атлетико допусна шокираща загуба от Лас Палмас, но продължава напред

/КРОСС/ Отборът на Атлетико Мадрид допусна шокираща загуба от Лас Палмас с 2:3 в реванша от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля в Испания, но с успеха с 2:0 в първата среща си осигури участие в следващия кръг. Неочакваната развръзка в двубоя, който вървеше по план за хората на треньора Диего Симеоне, настъпи в добавеното време, когато Матео Гарсия донесе успеха за гостите, който е първи за Лас Палмас на "Висенте Калдерон" от 1969 година насам.

След едно ялово първо полувреме, всичко по-интересно се случи във втората част. Най-напред Атлетико поведе чрез французина Антоан Гризман в 50-ата минута, като малко преди това отново имаше страхотна възможност за отбелязване. Само осем минути по-късно отборът на Лас Палмас изравни след индивидуален пробив на Марко Ливайя.

Домакините отново излязоха напред в 61-ата минута, когато се разписа Анхел Корейа. Мачът вървеше към края си, когато 89-ата минута Ливайа вкара втория си гол в срещата. Дълго подаване свари защитата на Атлетико неподготвена, Ливайа получи топката от Марсело Гарсия и на празна врата за него не беше проблем да изравни.

Изненадващо в добавеното време Лас Палмас стигна и до победен гол. Защитата на "дюшекчиите" отново действа разсеяно при едно центриране в наказателното поле и Матео Гарсия вкара за крайното 3:2. 30 секунди по-късно реферът свири край на мача и така малцината зрители на "Калдерон" не станаха свидетели на нещо драматично.