Путин ще обсъди с правителството социално-икономическите цели за 2017 г.
Секция: Русия
11 Януари 2017 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин ще обсъди с правителството социално-икономическите цели за 2017 г.

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе съвещание с правителството по приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 година.

"Ще се състои поредното съвещание на президента Владимир Путин с министрите на Руската Федерация. Основната тема на срещата ще бъде обсъждане на приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 година. Също ще бъдат разгледани и няколко актуални въпроси", се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

По-рано министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи, че правителството през 2016 година, независимо от санкции и другите трудности, е успяло да изпълни повечето от задачите за обезпечаване на стабилно социално-икономическо развитие на страната. По думите му, този опит трябва да бъде използван и при подготовката на новия комплекс от мерки на правителството.

Медведев също така подчерта, че инфлацията в Русия, по резултатите от миналата година, е достигнала исторически минимум от 5,4%. Премиерът отбеляза, че тази година е напълно реално да се достигне до инфлация от едва 4%.

Припомняме, че държавният глава възложи на правителството да разработи план за развитието на икономиката на страната чак до 2025 година.

Министерството на икономическото развитие вече е пристъпило към разработката на този план. Първите резултати се очакват да бъдат представени тази есен.

Превод и редакция: Антоан Николов (ИА "КРОСС")