Сидеров поиска прокурорски обвинения и преразглеждане на членството ни в ЕС
Секция: ПОЛИТИКА
11 Януари 2017 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров поиска прокурорски обвинения и преразглеждане на членството ни в ЕС

/КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров иска главният прокурор Сотир Цацаров да повдигне обвинение срещу Меглена Кунева, Милко Ковачев и Соломон Паси, защото през 2007 г. били излъгали, че има решение на Европейската комисия за затварянето на четирите блока на АЕЦ "Козлодуй".

В декларация от името на партията Сидеров посочи, че такова решение не е имало, а от затварянето на блоковете страната ни е претърпяла щети в размер на над 10 млрд. евро.

"Това са щети, които заслужават сериозни обвинения, заяви той. Тук става дума за милиарди, които България загуби и в момента чуваме правителството се е обърнало към Румъния, за да иска ток, защото има опасност да останем без ток", посочи Сидеров и допълни, че това е резултат от грешка допусната от няколко правителства и "овчедушния патос", с който било приемано нашето членство в Евросъюза.

От "Атака" смятат, че България трябва да преосмисли критично членството си в ЕС.

"Не казвам да правим резки движения, но казвам да преосмислим нашето членство и да бъдем активни", каза Сидеров. Според него страната ни до сега е била пасивен член на Съюза, както и пасивен фактор при преговори като е потъпквала собствените си интереси.

По думите на лидера на "Атака" алтернатива има и тя е повече суверенитет и политики в името на българския национален интерес. В тази посока трябва да работи българския политически елит, иначе всичко друго е игра на избори, игра на изборни системи, смята той.

Сидеров посъветва своите колеги да направят така, че най-после да се промени "колониалното статукво" на България, да направят така, че страната да има самочувствие.