Банкрутите, регистрацията и бизнес демографията ще изследва НСИ
Секция: ИКОНОМИКА
11 Януари 2017 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банкрутите, регистрацията и бизнес демографията ще изследва НСИ

/КРОСС/ Регионалната бизнес демография, регистрацията и банкрутите са новите изследвания, които Националният статистически институт (НСИ) ще проведе за пръв път през 2017 г. Те са включени в Националната статистическа програма за 2017 г., одобрена днес от правителството.

Нови са изследванията за годишните разходи на работодателите за труд и техните основни компоненти, дейността на финансовите и на нефинансовите предприятия, които са задължени да съставят консолидирани финансови отчети, районните отоплителни и охладителни системи, статистическата система от индикатори за устойчиво развитие, пространствените данни за населението в грид формат, съобщи правителствената пресслужба.

НСИ ще участва в няколко проекта на Европейската комисия, между които наблюдение на самостоятелната заетост, модул "Здраве" и подобряване на статистиката на социалната защита.

През 2016 г. институтът е провел успешно 248 статистически изследвания, а органите на статистиката - 48. За първи път през 2016 г. в България са проведени изследвания на образованието и обучението на възрастни, на продължаващото професионално обучение на заетите, тримесечни индекси на цените на производител за юридически и счетоводни дейности, консултантски дейности в областта на управлението и архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи, се казва в отчета, също одобрен от правителството в оставка.