Китайски гиганти проучват възможностите за бизнес у нас
Секция: ИКОНОМИКА
11 Януари 2017 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайски гиганти проучват възможностите за бизнес у нас

/КРОСС/ Представители на крупния китайски бизнес са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. С тях разговаря и премиерът в оставка Бойко Борисов, съобщават от правителствената информационна служба.

Двете страни са се обединили около оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години. Това е станало след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.

На срещата присъства и вицепремиерът Томислав Дончев. Участие взеха вицепрезидентът на Alibaba Group Сън, президентът на GS-Solar Company Лин и президентът на GoldPoly Group Хонг. Те са съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев.

Alibaba Group има идеи за създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Те имат намерение да предлагат на международните пазари български стоки и храни.

GS-Solar Company пък възнамерява да създаде завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Бойко Борисов благодари на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес било приоритет на правителството от първия му ден.

Борисов изтъкна, че предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.