"Да, България" днес избира Изпълнителен съвет, следва регистрация в съда
Секция: ПОЛИТИКА
11 Януари 2017 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Да, България" днес избира Изпълнителен съвет, следва регистрация в съда

/КРОСС/Днес "Да, България" ще проведе първото събрание на Националния си съвет, който е представителен ръководен орган на партията. Той ще има за задача да избере Изпълнителния съвет на партията.

Очаква се в следващите няколко дни от партията на Христо Иванов да обявят кога ще внесат документи за регистрация в Софийски градски съд. Срокът, в който съдът трябва да се произнесе с решение за законността, е един месец.

В над 20 града вече има самоорганизирали се симпатизанти, които са готови да започнат работа. До този момент формално заявилите участие в партията са над 5000 души, ката 3000 от тях са подали онлайн своите заявления.

"Никога досега не съм бил в партия, но заради вас влизам", това са думите на над 90% от хората, които изявяват желание да се включат. Организацията кипи с пълна сила, а стотици са доброволците, които са се включили. Около 15 са хората, които се занимават с приемането и обработването на декларациите за членство.

Даренията вече са надхвърлили 100 000 лв., като те пристигат от всички краища на света. Средната стойност на едно дарение е около 150 лв., а най- голямото е над 8000 лв и е изпратено от Лондон. От партията на Христо Иванов са получили 4 офис пространства и 2 автомобила - единият, от които е бус.

От партията искат всичко да се случва законно и в реда на нещата. Това е причината периодично да публикуват публични доклади за получените дарения и присъединилите се симпатизанти.