Всички главни пътни артерии са отворени
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2017 19:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Всички главни пътни артерии са отворени

/КРОСС/ Отворени са всички главни пътни артерии след усложнената зимна обстановка през изминалата нощ, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от АПИ.

Заради бурния северен вятър и снегонавявания остава затворен за движение участъкът от АМ "Тракия" от пътен възел "Зимница" /в района на Ямбол/ до Бургас. В отсечката има снегонавявания от над метър и половина.

Нямаме спрени или изчакващи тежкотоварни превозни средства. Няма бедстващи или хора в критично състояние, както и тежки пътни инциденти. Обстановката е стабилна и се подобрява, е казала министър Павлова. Тя е отбелязала, че екипите са в пълна мобилизация, тъй като през почивните дни се очакват нови валежи и вятър.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че няма населени места без ток. Аварийните екипа са отстранили всички аварии в електрическото захранване. Тя е заявила, че заради прогнозираните по-ниски температури в следващите дни се очаква повишение на потреблението на електричество и е посочила, че в понеделник е отбелязан рекорд в потреблението на електроенергия за последните 20 години от над 7697 мегавата.