Затягат санкциите за нарушения при временна забрана за движение в даден участък
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2017 21:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затягат санкциите за нарушения при временна забрана за движение в даден участък

/КРОСС/ До 3 месеца лишаване от шофьорска книжка и 1000 лева глоба за шофьори, които нарушават полицейско разпореждане при въведени ограничения на движението или временна забрана за движение в определен участък. Такива предложения за промени в Закона за движението по пътищата гласуваха депутатите от парламентарната транспортна комисия. Народните представители са решили още, че ако шофьор навлезе в затворен за движение участък при поставен пътен знак, ще бъде наказван с 1 месец лишаване от шофьорска книжка, 300 лева глоба и спиране на превозното средство от движение.

"Бяха предложени текстове, които касаят поведението на водачите при въведена временна организация на движението или временна забрана за движение в определени участъци. Така че вече ще имаме по-сериозни санкции спрямо водачите, които не изпълняват разпореждания на контролни органи при въведена временна забрана за движение или навлизат след пътен знак при въведена временна забрана за движение, като предложената санкция при неизпълнение на полицейско разпореждане и навлизане в такива участъци е три месеца лишаване от шофьорска книжка, 1000 лева глоба и при навлизане след знак, въвеждащ временна забрана за движение, един месец лишаване от шофьорска книжка и 300 лева глоба. Също така са предвидени и принудителни административни мерки спрямо водача и спрямо превозното средство - спиране от движение за срок от месец", каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел „Пътна полиция" в Главна дирекция „Национална полиция" .

Рановски подчерта, че това все още е само предложение, прието от парламентарната транспортна комисия. Той изрази надежда и депутатите в пленарната зала да го одобрят и да влезе в сила.