Бизнесът и изкуството обединени в най-новия детски спектакъл „Лешникотрошачката“
Секция: КУЛТУРА
17 Февруари 2017 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бизнесът и изкуството обединени в най-новия детски спектакъл „Лешникотрошачката“

/КРОСС/ Първи Български Балет - Веса Тонова е на път да спечели детските сърца, а и не само с поредица от спектакли, обединяващи музика, театър и балет.

Мултижанровия спектакъл е авторски, плод на много усилия, време и любов от страна на целият екип на прима - балерината Веса Тонова. От друга страна, продуцент на Първи Български Балет е бизнесмена, г-н Виктор Раковски, който отговаря за организацията, управлението и администрацията на балета. Подобна колаборация между бизнес и изкуство е изключително полезна за обществото, тъй като в основата на замисъла му стои идеята за обогатяване на културните познания и даване на тласък на индивидуалното художествено развитие на младите хора в България. Чрез спектакъла подрастващите биха могли да се запознаят с едни от най-стойностните произведения в областта на музиката, литературата и балета, като придобият художествени познания, поднесени по нестандартен, забавен и атрактивен начин.

Гаранция за високото ниво на предстоящите произведения са качествата на екипа, част от които са: Силвия Станоева - актриса, носителка на наградата „Икар" за дебют; Веса Тонова - прима-балерина, чиито постижения в балетното изкуство са и спечелили международно признание; Виктор Раковски - мениджър, с над 10 годишен опит в управлението на организации, проекти и подбор на висш персонал. За високото ниво на екипа допринася и участието на адвокатска кантора „Герон и партньори".

Първият спектакъл вече е факт. След успешната пред-премиера на „Лешникотрошачката", екипа на Първи Български Балет е готов и с официалната премиера, която ще се състои на 19 февруари от 16 часа в бляскавия Сити Марк Арт Център на бул. Янко Сакъзов. Вторият спектакъл ще бъде на 26 февруари от 11.30 часа. Продуцента разкри единствено пред ПРофайл, че екипа вече е и в трескава подготовка за следващия спектакъл „Спящата красавица", но не уточни подробности.