Шефът на "Озеленяване" Ненко Ненков получи условна присъда
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Февруари 2017 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на "Озеленяване" Ненко Ненков получи условна присъда

/КРОСС/ Едногодишна условна присъда получи директорът на дружество "Озеленяване" ЕАД Ненко Ненков, по обвинение в безстопанственост, съобщиха от Софийския районен съд (СРС).

На 16 февруари 2016 г. СРС осъди Ненко Ненков - изпълнителен директор на дружество "Озеленяване" ЕАД, на лишаване от свобода за срок от една година, с 3-годишно отлагане. Присъдата го лиши от право да упражнява ръководна длъжност за една година, за извършено от него престъпление по чл. 220, ал. 1 НК.

Ненков е обвинен за това, че на 27 април 2009 г., в качеството си на длъжностно лице, съзнателно е сключил неизгодна сделка - договор за отговорно пазене и съхранение на растителност, с търговско дружество "Кио Иван Узунов" ЕООД.

От това не е имало необходимост, тъй като дружество "Озеленяване" ЕАД е разполагало с цветопроизводствено стопанство, с достатъчна площ за съхранение на произведените цветя. Освен това има и допълнително приспособена площадка за съхранение на цветя. От това е произлязла значителна вреда за управляваното от Ненков дружество, в размер на 20 344.93 лв.

От столичната районна прокуратура депозираха протест пред Софийски градски съд по отношение размера на наложеното наказание. Те настояват за по-тежка санкция.