ОRACLE TEAM USA и Airbus: Загрявка за финалното състезание Нова, летяща АС Сlass яхта бележи две години успешни иновации
Секция: Технологии
17 Февруари 2017 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ОRACLE TEAM USA и Airbus: Загрявка за финалното състезание Нова, летяща АС Сlass яхта бележи две години успешни иновации

/КРОСС/ORACLE TEAM USA представиха своята нова яхта, разработена съвместно с Airbus. Тя ще се състезава в America's Cup през юни 2017. Катамаранът American AC Class обединява много нововъведения, резултат от двугодишно партньорство между лидерите в инженерния дизайн, в което Airbus е официален партньор на Oracle Team USA.

"Новата АC Class яхта представя какво могат да постигнат заедно водещи шампион по плаване и производител на самолети. Ние споделяме науката за аеродинамиката и сме горди от пионерския дух на двата отбора и тяхното желание да изпъкнат с осъществяването на AC Class.", каза Charles Champion, изпълнителен вицепрезидент по инженерство на Airbus. "С ORACLE TEAM USA си поставихме за цел да подкрепим отбора в проектирането на яхта, с която да спечелят за трети пореден път трофея America's Cup. С нетърпение очакваме да видим тази лодка летяща над водата през юни!"

Летенето и плаването имат много прилики в области като аеродинамиката, композитните материали и структурите, хидравликата и системите за контрол, събирането на информация и анализ. В резултат на това, новата AC Class яхта включва по-леки и здрави компоненти.
За да е стабилна яхтата по време на глисаж, е необходима нова високотехнологична система за контрол. От началото на 2017г., Airbus предоставя опита си в създаването на такъв тип системи. Иновации в тази област са необходими, за да се позволи на екипа да „лети" на подводни криле през цялото състезание, което е ключов момент за превъзходство в следващата America's Cup.

„Иновативната „система за контрол" на тази лодка е заимствана от света на космическите технологии. Тази хидравлична система ни позволява активно да контролираме подводните крила и цялостната стабилност на яхтата със значително подобрение в поведението.", заяви Грант Симър, изпълнителен директор на ORACLE TEAM USA. "Партньорството с Airbus значително надминава първоначалните ни очаквания и показва гъвкавост, адаптивност и готовност за иновативни решения според нуждите ни. Ние наистина израснахме и се развихме заедно!"