Българи взеха 7 медала от международния пица шампионат в Букурещ
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Март 2017 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българи взеха 7 медала от международния пица шампионат в Букурещ

/КРОСС/ Български майстори пицари донесоха общо 7 медала от международния пица шампионат в Букурещ, съобщи БТВ.

За добрата пица оказва се най-важно е тестото. В зависимост от брашното, то трябва да ферментира 24 или 48 часа преди да се опече.

За международния пица шампионат в Букурещ - Цветелин и Влади си носят тестото от България и има защо - двамата печелят журито.

„Трудното беше съхранението на самото тесто, което си го носихме ние от България. То беше замесено тук и трябваше между 3 и 4 дни да оцелее. Спечелихме с нещо ново, направихме от 4 вида тесто една пица. С хубави продукти отгоре - домат, моцарела, сирене стракино, допа ди парма и валериана", разказа майстор пицарят Цветелин Първанов.

На международния конкурс майстор пицарят Владислав Димитров печели златен медал в категория „Пица Креатива", сребърен медал в „Пица алтернатива" и бронзов за „Пица Класика".

Разказва, че лилавото тесто на „Пица Креатива" е направено с брашно от лилава царевица и че само българите са се откроявали с различни видове тесто.

На конкурса освен с цветни теста, българите се откроявали и с акробатични движения. Така сред 70 участници от 12 страни, нашите момчета печелят 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.