Немска звезда с БГ произход стана жертва на расистки обиди
Секция: Шоубизнес
19 Март 2017 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Немска звезда с БГ произход стана жертва на расистки обиди

/КРОСС/ Радост Бокел, която е изиграла най-известната детска роля в германското кино, е станала жертва на расистки обиди в супермаркет във Франкфурт. Родената в бившата ГДР актриса, която по кръв е половин българка, разказа за инцидента на страницата си във Фейсбук.

Бокел била в магазина заедно с 8-годишния си син Тайлър, който е тъмнокож. На щанда за тестени изделия малкият взел един сладкиш и започнал да го яде. "Това трябва да се плати!" и "Не всичко в Германия е безплатно", чула тя гневен глас.

Последвала вулгарна улична ругатня по неин адрес, която на български в най-мек вариант може да се преведе като "чуждестранна уличница". За капак вербалният агресор изпънал ръка в хитлеристки поздрав.
Постът на 41-годишната актриса в социалната мрежа предизвика множество коментари. Бокел обясни, че обидите били изречени не от мъж, не от служител на магазина, а от жена - друга клиентка.

Германските таблоиди отразиха обилно скандала. Защото Бокел, макар вече далеч от прожекторите, още е звезда. Такава тя става още на 11-годишна възраст. Славата идва през 1986 г. с филма "Момо", в който тя играе главната роля.

Радост е родена през 1975 г. в курортно градче в Източна Германия. Когато е на пет години, се мести заедно с майка си Биргит и брат си в Западна Германия. След като родителката подава заявление за напускане на ГДР тримата се установяват във Франкфурт.

"Жалко, че баба не беше в супермаркета. Тогава онази щеше да разбере какво ще й се случи след нацисткия поздрав", написа Биргит Бокел в коментар за инцидента с дъщерята и внука й.