Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
20 Март 2017 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 14.30 часа в Министерство на външните работи ще се проведе международната конференция „Правова държава, права и човешка сигурност в епоха на несигурност" по повод на Международния ден на франкофонията - 20 март.

***
София.
От 09.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван С. - Производство за определяне на общо наказание по чл. 23-27 НК (кумулации - чл. 306, ал. 1, т. 1 НПК).

***
София.
От 09.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил В., Мичо П., Борислав Н., Иван Ц., Йордан К., Георги Г., Димитър Н., Евгени М., Марио А., Калоян Т., Мартин Н., Мария В., на които са повдигнати обвинения за убийство.

***
София.
От 09.30 часа 19 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Пенгезов и др. (чл. 243-250 чл.).

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу прокурор Димитър Захариев (чл. 143, ал. 1, чл. 338, ал. 1 НК).

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Ковачева (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 10.00 часа в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ще се състои официалното откриване на обучението за здравни медиатори - випуск 2017 г.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа ще се проведе дискусия под наслов „60 години след Рим: Да изградим заедно европейската демокрация".

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор Б., Емил И., Андрей П., Ивайло П., Георги М., Милен В. и Ненко П., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ваньо В., Живко Б. и Илия И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян К., Катя К., Георги Г., Албена С. и Венеция И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, ГД „Покана за доброволно изпълнение" съвместно с други граждански организации и движения ще дадат пресконференция, на която ще представят факти и данни за това, че над 90% от делата по заповедните производства чл.410/417 от ГПК са измама.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богомил М., Ивайло Х. и Ивелин Д., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 13.00 часа в Националния прескуб на БТА Центърът за анализи и маркетинг ще представи резултатите от проучване на общественото мнение преди провеждането на предсрочните парламентарни избори.

***
София.
От 14.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стефан Й. - производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 15.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде отбелязан Международният ден на щастието. Събитието е по инициатива на ООН.

***
София.
От 15.00 часа пред Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се състои официалната церемония по връчване на наградите „Личност в Новините 2016".

***
София.
От 17.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов" ще бъде открита изложбата „Аз искам да играя нечовешки роли!", посветена на 85-годишнината от рождението на актьора Григор Вачков.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се събере Клубът на българските писателки.

***
София.
От 18.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема „Поколението на Прехода".

***
София.
От 20.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се състои текст-пърформанс „Държавата".

***
Благоевград.
От 10.30 часа в 7 СУ „Кузман Шапкарев" евродепутатът Мария Габриел организира събитие от поредицата „Медена закуска" - открит урок за значението на пчелите за живота на Земята и ползите за здравето от консумацията на мед и пчелни продукти.

***
Бургас.
От 12.00 часа посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще участва в тържествена церемония на окриването на стаята за обучаване по руски език в образователния център „Русская школа в Бургасе" на ул. „Милин камък" №1. По време на посещението си в Бургас руският посланик ще проведе срещи с кмета Димитър Николов, с областния управител Вълчо Чолаков и ще посети „Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще бъдат обявени номинациите от конкурса за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под надслов „Моят роден град".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайло" ще се проведат Мартенски четения.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Графична зала на Изожбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита Изложба на художници от Факултета по изкуства в град Ниш, Сърбия.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе среща-разговор с проф. Анчо Калоянов.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба с дарените от художника Иван Христов картини.

***
Видин.
От 11.30 часа в залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" ще бъде експонирана изложба - живопис на видинския художник Красимир Кръстев, озаглавена „Зимни спомени".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита пролетна изложба на класа по изобразително изкуство Организира - НЧ „Братство 1869.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в зала „Стримон" на Регионален исторически музей ще бъде открита етнографска изложба „С дъх на билки - лечебни и магични".

***
Пловдив.
От 19.00 часа в залата на Драматичен театър Пловдив ще бъде изнесен концерт на световноизвестния Казахски държавен академичен оркестър за народни инструменти „Курмангазъ".

***
Сапарева баня.
От 13.30 часа в Средно училище „Христо Ботев" ще бъде домакин на открит урок, по инициативата на евродепутата Мария Габриел - „Медена закуска".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА РЗИ- Стара Загора и Сдружение „Свят без граници" ще дадат пресконференция по повод Световния ден за борба с туберкулозата, който се отбелязва на 24 март.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионалната библиотека „Захарий Княжески" ще бъде открита изложба живопис „С Франция в сърцето" на младата художничка Катерина Иванова, възпитаничка на ГПЧЕ „Ромен Ролан", Стара Загора. Събитието е част от Седмица на франкофонията в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионалната библиотека „Захарий Княжески" ще бъде прожектиран филмът филма „Весела Коледа" (сценарий и режисура Кристиан Карио). Събитието е част от Седмица на франкофонията в Стара Загора.

***
Хасково.
От 14.30 часа в Младежкия център ще се състои награждаването в конкурса "Вълшебството на сезоните".


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017


***
София.
От 11.00 часа, в парк- хотел „Витоша", зала "Витоша", водачите на листите на ГЕРБ за 23 и 24 МИР Томислав Дончев и Владислав Горанов ще участват в дискусия "Бизнесът и висшето образование", организирана от ГЕРБ- София.

***
София.
От 16.00 часа кандидатите за народни представители от ГЕРБ за 25 МИР и бившият социален министър и кандидат за народен представител от ГЕРБ за 23 МИР Зорница Русинова ще проведат среща със Съюза на слепите в България. Срещата ще се състои в ж.к. "Люлин" 1, бул. "Европа" 138. От 16.30 кандидатите за народни представители от ГЕРБ - София ще проведат дискусия и с представителите на фондация "Очи на четири лапи".

***
София.
От 18.00 часа, в зала ДНК в Националния дворец на културата водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР Томислав Дончев, зам.- председателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова и кандидатът за народен представител от партията Калин Вельов ще проведат среща с представители на творческия сектор в столицата.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ПП „Българско национално обединение" ще изнесе скандални факти и документи около заема за 16 милиарда лева, взет от правителството на Борисов и фалита на КТБ, както и колко от военните ни заводи бяха изкупени на безценица заради вложените си пари в КТБ.

***
Асеновград.
От 10.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с членове и симпатизанти на партията в Библиотеката, до сградата на Община Асеновград на пл. „Акад. Николай Хайтов".

***
Благоевград.
От 15.30 часа в конферентната зала на хотел „Кристо" водачът на листата на коалиция „Реформаторски блок - Глас народен" за Благоевградска област Димитър Делчев ще даде пресконференция. На събитието ще присъстват още Анна Бистричка, кандидат за народен представите от Коалицията и проф. Даниел Вълчев.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" Коалиция „Реформаторски блок - Глас народен" организира концерта на Дичо в подкрепа на листата на формацията.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в хотел „Премиер" водачът на листата на „БСП за България" в района Весела Лечева ще се срещне със спортисти.

***
Варна.
От 12.30 часа в Дом „Майка и дете", кв. „Виница" водачът на листата на „БСП за България" в областта проф. Стефан Данаилов и кандидати за народни представители ще се срещнат с работещите в дома.

***
Дупница.
От 19.00 часа в голямата зала на хотел „Универсал" кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ организират среща - дискусия на тема „Младите - гласът и духът на Дупница". Домакини на събитието ще бъдат кандидатите от община Дупница - Ивайло Константинов и Радослава Чеканска.

***
Карлово.
От 17.30 часа в залата на Общинския съвет лидерът на НФСБ и водачът на листите на Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, ВМРО и АТАКА" в 23-и МИР София-град и 2-и МИР - Бургас Валери Симеонов и водачът на листата на Пловдив-област Борис Ячев ще проведат среща с жителите на града.

***
Нови Искър.
От 17.30 часа председателят на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с граждани от Нови Искър. Тя ще разговаря с представители на Инициативния комитет за изграждане на пътен възел Илиянци - Нови Искър на Северната скоростна тангента. От 18.00 часа ще започне и срещата ѝс обществеността на площада пред пощата в кв. „Курило".

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в конферентната зала на гранд-хотел „Хебър" ще се проведе кръгла маса на тема „Земеделие" с участието на Васил Грудев, заместник-министър в правителството „Борисов две", Екатерина Захариева, водач в 13 МИР Пазарджик и кандидатите от листата на ГЕРБ.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Голямата къща водачът на листата на „БСП за България" за Пловдив-област Георги Търновалийски и кандидати за депутати ще се срещнат с представители на Земеделски кооперации от областта.

***
Пловдив./с. Войводино.
От 12.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с избиратели в село Войводино, община Марица. Събитието ще се състои в офис на ПП ГЕРБ, ул. „Бенковски" 19.

***
Пловдив.
От 16.00 часа, в Новотел Пловдив, зала „Пловдив 1", Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще проведе кръгла маса "Сигурност и обществен ред". На форума ще присъстват водачът на листата на ГЕРБ-Пловдив област генерал Константин Попов, кметът на Пловдив Иван Тотев, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков и кандидати за народни представители от ГЕРБ.

***
Пловдив
От 16:30 часа в Гранд хотел „Пловдив" (Новотела), зала „Пловдив 3", ул. „Златю Бояджиев" 2 Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Милена Дамянова ще представи на кръгла маса в Пловдив приоритетите на партията в сектор „Образование". На кръглата маса ще присъстват и кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ от листата за Пловдив-град.

***
Сандански.
От 12.00 часа ще започне срещата на водача на листата на „БСП за България" Благоевград Тома Томов и кандидат-депутати с лекарския колектив на МБАЛ „Св. Врач".

***
Стамболийски.
От 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жители на града на площада пред офисa на ГЕРБ на ул. „Търговска" 6. На събитието ще присъства кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в хотел „Верея" ще започне среща с граждани и експерти на тема „Сигурност". На нея ще присъства водачът на листата на „БСП за България" в Стара Загора Драгомир Стойнев и кандидати за народни представители.

***
Хисаря.
От 13.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с жители на Хисаря в НЧ „Иван Вазов - 1904 г.", гр. Хисаря, бул. „Ген. Гурко" №23.

***
Чипровци.
От 17.30 часа в Чипровци, област Монтана, ще започне срещата с граждани на кандидатите за народни представители и водачът на листата на „БСП за България" в Монтана Атанас Костадинов.