Меркел: Няма но, няма ако, Турция трябва да спре с обидите
Секция: СВЯТ
20 Март 2017 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меркел: Няма но, няма ако, Турция трябва да спре с обидите

/КРОСС/ Турция трябва да спре с обидите към Германия. В това е категорична канцлерът Ангела Меркел.

"Няма но, няма ако. Подобни обиди, трябва да бъдат прекратени", обяви Меркел в отговор на изявлението на президента на Турция Реджеп Ердоган, че "Меркел си служи нацистки мерки срещу турските му братя в Германия и турските министри".

Като една от мерките Германия е готова да забрани напълно всякакви мероприятия на турски политици на немска територия.

"Германия си запазва правото да предприеме всички необходими мерки, включително и да преразгледа разрешенията за прояви на турски политици", допълни Меркел.

Именно тези прояви станаха ябълката на раздора, след като първо Холандия, а след това частично и Германия забраниха политици от южната ни съседка да провеждат агитационни мероприятия сред турците в двете страни за предстоящия референдум, който ще даде пълна власт на Ердоган.

Основният конкурент Меркел - председателят на социалдемократическата партия Мартин Шулц също взе отношение по скандала и нарече „наглост" поведението на Ердоган.

"Това е безочие. Недопустими са подобни обиди от държавния глава на приятелска страна, под каквато и да е форма, дори и на шега. Това е недостойно", обяви пред АРД бившият председател на Европейския парламент.