Кметът на Бургас и руският посланик у нас Анатолий Макаров обсъдиха предстоящия туристически сезон
Секция: Туризъм
20 Март 2017 18:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Бургас и руският посланик у нас Анатолий Макаров обсъдиха предстоящия туристически сезон

/КРОСС/Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие миналото лято. Това заяви посланикът на Руската Федерация у нас Негово Превъзходителство Анатолий Анатолиевич Макаров на среща с кмета Димитър Николов. Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас, като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта, стана ясно още по време на срещата. Обсъден бе и въпросът за установяването на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и бургаски регион.

На срещата присъстваха генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, търговският съветник към посолството Игор Илингин.

"Бургас е красив и привлекателен град, с благоприятен бизнес климат", заяви в края на посещението си в Бургас руският дипломат.

Търговският съветник към посолството на Руската Федерация Игор Илингин и кметът Димитър Николов се включиха в среща между представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени бяха възможностите за динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани бяха най-често срещаните казуси и бюрократични препятствия, който среща българо-руският бизнес, разгледани бяха и конкретни предложения за улесняването на процедурите.