Автобусите с избиратели от Турция вече пристигат
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2017 22:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автобусите с избиратели от Турция вече пристигат

/КРОСС/100 извънредни автобуса с изборни туристи са влезли от Турция в България в периода от 10 до 19 март, тази вечер започва вторият етап в извозването на изселниците за вота на 26 март, съобщава сайтът 24rodopi.com, позовавайки се на ангажирани в процеса превозвачи.

„За първия период нашата фирма получи 18 000 лева, като всеки ден имаше по един автобус за Кърджали. Общо около 100 автобуси на различни фирми влязоха извънредно в България в този първи етап. Повечето фирми са регистрирани в България, защото за турските е по-трудно изпълнението на извънредни поръчки. Изборни туристи пътуват и по постоянните линии, техните билети са безплатни. Вторият етап, с по-оживения трафик, започва тази вечер", разкриха превозвачите.

„Аз няма да гласувам, но се възползвах офертата на туристическата фирма „Ако си за изборите в България, получаваш безплатен билет в две посоки", каза един от пътниците в автобус, който спря в късния следобед днес на автогарата в Кърджали.

От Обединени патриоти заплашиха, че утре ще блокират трите гранични пункта - Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново. Разрешение за мирно шествие има само за първите два.