Имунизирано срещу морбили дете е сред новите случаи в Пловдив
Секция: Здраве
19 Април 2017 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имунизирано срещу морбили дете е сред новите случаи в Пловдив

/КРОСС/ Шестгодишно дете, имунизирано срещу морбили, е един от новите осем случая по време на Великденските празници. Детето е от Столипиново, най-вероятно се е заразило в квартала, съобщава Дарик. Подобни случаи имаше и в предишната епидемия на морбили през 2010 година, най- вероятно става дума за неправилно съхранение на ваксината. Сред новите случаи, които закръглят общият брой от началото на епидемията на 61, има три бебета - на 7 месеца, на 4 и на 5 месеца, има и едно дете на година и 4 месеца, което не е имунизирано.

Петгодишно дете от Пловдив най- вероятно се е заразило в Инфекциозна клиника, където е било хоспитализирано за друго заболяване. Петмесечното бебе пък е заразено в Детското отделение на болница.

Три от новите случаи са от Пловдив, останалите са от Кричим и селата Ягодово, Златитрап, Йоаким Груево. Засега сред тях няма тежка клинична картина. 136 са имунизираните лица след нареждането на Министерството на здравеопазването личните лекари да проверят пациентските си листи и да сложат ваксини на тези, които нямат.

До момента лабораторно потвърдените случаи на морбили в Пловдив са 26, две проби са дали отрицателен резултат, в един от случаите става дума за рубеола, а не за морбили, а за останалите болни се чака резултат.