146 депутати започнаха първия работен ден на парламента
Секция: ПОЛИТИКА
20 Април 2017 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
146 депутати започнаха първия работен ден на парламента

/КРОСС/ 146 депутати дадоха старт на първия официално работен ден на 44-ия парламент, предава news.bg.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсъства. Липсва и Делян Пеевски.

Законотворците се заеха да изслушат вицепремиера по председателството Деница Златева.

Цветан Цветанов подчерта, че е важно да се чуе до къде сме стигнали с подготовката. Днешното изслушване е изключително важно, коментира той. Златева щяла да получи подкрепа за всяка инициатива в интерес на държавата.

На свой ред Деница Златева изрази задоволство, че за всички формации председателството е приоритет. Председателството не е просто процедура, каза тя. То е шанс страната ни да лидира важни теми за ЕС, стана ясно от думите й.

Председателството е и възможност за страната ни да поставим национални теми в европейския дебат. Ще настояваме за силна и независима европейска прокуратура по време на нашето ръководство на общността. Ще поставим теми като енергетика, сигурност и ролята на ЕС на световната сцена.

Основен елемент в Българското председателство на ЕС се оказва сигурността. Златева поясни, че службите работят активно. Финализиран е комуникационния план на председателството, стана ясно още от отчета на вицепремиера.

Джема Грозданова изрази задоволство от начина, по който тече подготовката. Тя попита какъв ще е специалният фокус на нашето председателство. Предстояло да се вземе решение, стана ясно от отговора на вицепремиера.

Сигурност и предприемачество може да бъдат такъв специален акцент. Страната ни има свръх амбицията да проведем максимален брой министерски срещи в рамките на ръководството на ЕС, допълни Златева.