Топ бармани демонстрираха нова пет пъти дестилирана водка
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Април 2017 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топ бармани демонстрираха нова пет пъти дестилирана водка

/КРОСС/ FLIRT 5 се прави по най-модерна технология

Двадесет от най-добрите миксолози у нас се надпреварваха за Купата на водка FLIRT по време на Националното състезание за бармани в столицата. Дебют на надпреварата направи новата FLIRT 5 – пет пъти дестилирана. Именно по тази технология се правят едни от най-добрите водки в света.

Попитахме барманите – как е най-добре да консумираме FLIRT 5 и дали на другия ден ще ни боли глава. Отговориха ни – и чиста, и на коктейли, качеството и емоцията са супер. С пет пъти дестилация, няма как да сбъркате. Вкусът е подходящ за всякакви поводи. Състезателите трябваше да приготвят за 4 минути две дози от свой авторски коктейл. В крайна сметка в надпреварата за Купата на Flirt 5 победи Даниел Мухала с неговия Apple FLIRT. Той се приготвя с FLIRT, сироп мента, сироп джинджър бред, ликьор личи и фреш лайм. Тайната се оказа киселото мляко. Всички съставки трябва да са шейкнати добре. Коктейлът се сервира в охладена чаша.

Барманите споделиха, че с FLIRT 5 се работи изключително лесно, защото е с отлично качество и дава възможност за голямо разнообразие и творчество. „Чистият алкохол има няколко предимства - дестилацията премахва вредните примеси, а и ако пиете "чисто", се лишавате от вредно количество захар”, разказаха миксолозите зад бара докато флеърваха (жонглираха) с бутилки зад бара на FLIRT 5. Но и коктейлите са на мода – връщат се стари класики в нов прочит. Водката обаче си остава сред най-предпочитаните високоградусови напитки на българите като все повече консуматорът избира на база емоция – FLIRT 5 дава пет пъти повече.

Купата на водка FLIRT се проведе в рамките на Националното състезание за бармани – 19-20 април, което е квалификация за Световното в Копенхаген. Два дни водещи миксолози мериха сили в различни дисциплини: имаше теоретична част, бързо смесване на коктейли, точно разливане на определено количество, флеър.