Владимир Путин поиска широк достъп до военните архиви
Секция: Русия
20 Април 2017 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин поиска широк достъп до военните архиви

/КРОСС/ Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин се застъпи за осигуряването на широк достъп до архивите, включително и чрез създаването на ресурси в интернет пространството, предава информационната агенция TACC, цитирана от "Фокус". 

Говорейки на заседание на организационния комитет „Победа“, руският лидер подчерта готовността на Москва за откровен разговор с други държави на исторически теми и за съвместни изследвания по най-спорните въпроси.

„Считам за принципно важно осигуряването на широк достъп до архивните материали и тяхното публикуване. Възможността за връщане към първоизточника, документите – това е ефективно средство срещу измислици и митове“, подчерта лидерът на Кремъл. 

„Винаги сме открити към честен и професионален разговор на исторически теми, към съвместни научни изследвания по най-спорните въпроси, при това на всички нива – от мащабни междуправителствени програми, до двустранни контакти между регионите, побратимите градове, ВУЗ-ове, музеи, учени изследователи“, допълни президентът на Руската федерация.