Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
21 Април 2017 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ *** Хасково. Президентът Румен Радев ще посети град Хасково. Държавният глава ще проведе работна среща с областния управител на Област Хасково Минко Ангелов и кмета на Община Хасково Добри Беливанов в сградата на Областната администрация. По-рано през деня президентът ще бъде гост на Празничната седмица, посветена на 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин''.

***
Кърджали.
Министър-председателят Огнян Герджиков ще посети неделното училище и средновековния храм „Свети Йоан Предтеча", където се изгражда голям православен комплекс.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в палати №2 и №3 на Международния панаир в Пловдив заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова ще открие деветата Панорама на професионалното образование.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Захариев.

***
София.
От 9.30 часа в София Хотел Балкан председателят на Държавната агенция „Електронно управление" Росен Желязков ще открие кръгла маса на тема: „Национални приоритети в развитието на е-управлението".

***
София.
От 10.30 часа в София Тех Парк, сграда Д (Лаборатории), ет. 2, президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) ще направи брифинг за създадената от него фондация „Решения за бъдещето".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на КНСБ президентът на КНСБ Пламен Димитров и директорът на ИССИ Любен Томев ще дадат пресконференция във връзка с управленската програма на мнозинството, динамиката на работните заплати през 2016 година и перспективите за 2017 година.

***
София.
От 11.00 часа в двора на 61-во ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - гр. София ще бъде засадено дърво, част от културните събития, свързани с председателство на Малта на Съвета на Европейския съюз.

***
София.
От 11.00 часа в Гранд хотел София Wizz Air ще проведе пресконференция по повод 11 години на авиокомпанията в България.

***
София.
От 11.00 часа в Гранд Хотел София (зала Триадица), организаторите на Маратон София ще проведат пресконференция, на която ще бъде обявено бъдещо стратегическо партньорство с водеща авиокомпания на Европейския пазар.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Европейската комисия в България - София, ул. Г. С. Раковски 124 Марчин Олендер от Google и Ангел Джамбазки, член на ЕП, ще дадат пресконферентция във връзка с Европейските политики в Дигиталната ера. На събитието ще приссътва и служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков.

***
София.
От 18.00 часа в Руски Културно-Информационен Център - София ще бъде представен спектакъл, посветен на Христо Ботев и Васил Левски.

***
София.
От 19.00 часа в Гьоте-институт концерт ще изнесат пианистката Анжела Тошева и композитора и пианист Михаил Големинов.

***
София.
От 19.30 часа в клуб MAZE ще бъде открито българското издание на Платформата КИНЕДОК за безплатен показ на документални филми.

***
София.
В Американския колеж в София ще се проведе научният панаир FISSION, организиран от ученици за ученици.

***
Благоевград.
От 09.45 часа в двора на V СУ ученици ще положат цветя на един от паметниците на Георги Измирлиев, който се намира в двора на училището. В 11:00 часа ще бъдат положени цветя пред бюст-паметника, срещу сградата на Община Благоевград.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в района на въжения мост на река Благоевградска Бистрица с екологична образователна програма започват инициативите, посветени на Деня на Земята - 22 април, организирани от Дирекцията на „Национален парк „Рила", РИОСВ - Благоевград и Регионалната лаборатория към ИАОС в Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Големия салон на НЧ"Н.Вапцаров-1866"-Благоевград за втора поредна година ще се проведе Областен етап на фестивала за руска песен поезия и танц „Пусть всегда будет солнце".
***
Благоевград.
От 11.30 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъдат отбелязани с тържество 166 години от рождението на Георги Измирлиев - Македончето.

***
Благоевград.
От 15.00 часа в хотел „Монте Кристо" Българското училище за политика „Димитър Паница" организира регионална среща по проблемите на децата от Югозападен регион на България.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Галерия-музей „Георги Баев" ще бъде открита изложбата „Мост към Кристо".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експозиционен център "Флора" ще се бъде представена презентация на Община Бургас в рамките на 15-то издание на туристическа борса "Вашата ваканция".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Спортен комплекс "Славейков" ще се проведе Регионален спортен празник по футбол и народна топка в рамките на национална кампания „Да играем заедно".

***
Варна.
От 10.00 часа в Голдън тюлип, зала Зелена ябълка ет.3, ще се състои
заключителна конференция на проект „Инструменти за оценка на отпадъците, еутрофикацията и шума в морските води - MARLEN".

***
Варна.
От 19.00 часа във Варненската опера тандем Веско Ешкенази - цигулка и Людмил Ангелов - пиано ще изнесат концерт.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа в Административен съд Велико Търново ще се проведе „Ден на отворените врати".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Дирекцията за социално подпомагане.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий", зала „Европа", проф. д-р Йоланта Шарлей ще проведе лекция.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на Национална изложба „Велико Търново - пространство за вдъхновение" за специализирана литература за изобразителните изкуства.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в залата на Община Велико Търново ще бъде представен филмът „Белгийският крал".

***
Враца.
В ИТ центъра във Враца за втора поредна година Враца софтуер общество организира най-големия хакатон на територията на Северозападна България.

***
Враца.
От 10.00 часа в голямата зала на Младежки дом ще се състои VIII-ми преглед на вокалните състави и индивидуални изпълнители Враца 2017 г.

***
Враца.
От 19.00 часа в НЧ „Развитие 1869" ще се проведе Концерт на Руслан Мъйнов.

***
Враца.
От 20.30 часа в голямата зала на Младежки дом ще се проведе II-ро издание на спектакъл „Ухание в Ориента".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе традиционния за библиотеката Маратон на четенето, част от Националната кампания Походът на книгите, посветен на 140 години от рождението на Елин Пелин, 115 години от рождението на Ангел Каралийчев, 110 години от рождението на Емилиян Станев.

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе Концерт на Духов оркестър - Добрич, посветен на 80 години от написването на Дунавско хоро от Дико Илиев.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе кукления спектакъл „Неродена мома".

***
Добрич.
От 16.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков -1870 г." - зала „Зорница" ще се проведе „Вечност българска" - поетична композиция по български народни песни на Театрална студия „Зорница" с ръководител Ема Георгиева и СУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои Спектакъл „Баща под наем" от Рей Куни на Драматичен театър „Йордан Йовков".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Зала „Добрич" ще се състои Спектакъл „Да, господин премиер" на Драматичен театър „Адриана Будевска" - Бургас.

***
Каварна.
От 13.30 часа в спортна зала „Олимпиада" град Каварна ще се проведе традиционното спортно състезание „Бързи, смели, сръчни".

***
Костинброд.
В НЧ "Иван Вазов-1947" ще се проведе осмия Национален фолклорен фестивал "Шопски наниз".

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 10 26 наказателен състав на Районен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Иван Р., Наско Ч., Евгени Ч. и Раасим Ч., обвинени, че на 10.11.2016 г. в Пловдив в съучастие противозаконно са пречили на двама полицейски служители да изпълнят задълженията си по издирване на лице, обявено за издирване - Раасим Ч.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 2 Окръжен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Стоян Д., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на Е. К., след което е избягал от местопроизшествието.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 2 Окръжен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Алиш Б., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движението по и е причинил смъртта на Д.П.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в залата на Областна администрация областният управител на Пловдив Здравко Димитров свиква съвещание във връзка с урана в питейната вода в Първомай и околните места.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Съдебна палата - Пловдив Районен съд- Асеновград ще заседава по делото срещу Венцислав Ч., обвинен в данъчна измама.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 26 наказателен състав на Районен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Стоян Д., обвинен, че на 12.10.2016 г. на пътя с. Йоаким Груево-Перущица е управлявал лек автомобил "УАЗ" с концентрация на алкохол в кръвта си.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала №1 на Апелативния съд ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в аулата на Аграрния университет - Пловдив традиционно ще се отбележи Деня на земята.

***
Пловдив.
В 10.30 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив за трети пореден път ще се проведе хепънинг под надслов „Природата и книгите ни дават криле - всичко е в нашите ръце" по повод Международния ден на Земята /22 април/ и Световния ден на книгата и авторското право /23 април/.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала „КОМПАС" на Ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски" ще се проведе Ден на отворените врати във Факултета по икономически и социални науки.

***
Пловдив.
От 14:00 ч. в Дома на учените в Пловдив Биологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" организира кръгла маса - дискусия с ученици от X, XI и XII клас на тема „Предизвикателства в биологията".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 10 26 наказателен състав на Районен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Стоян А., обвинен, че е причинил имотна вреда на 4-ма души на обща стойност 95 974 лв.

***
Пловдив.
От 19.00 часа в клуб "Библиотека" Издателство Жанет 45 и Константин Трендафилов ще представят дебютния роман на автора - "Затворисърце".

***
Пловдив.
В Международен панаир Пловдив над 120 топготвачи ще се борят за Националната кулинарна купа на България.

***
Свищов.
От 09.00 часа в Детския отдел на Градска библиотека ще бъдат отбелязани 110 години от рождението на Астрид Линдгрен - ученици от II „в" и IV „в" класове на СУ „Николай Катранов" четат заедно с изявени обществени личности откъси от творби на детската писателка.

***
Свищов.
От 10.30 часа в ДГ „Васил Левски" ще се проведе „Ние четем на вас" с децата от първа група.

***
Свищов.
От 11.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович" ще се проведе Откриване изложба с творби от Международното биенале за детска рисунка „Свищов-2015" и награждаване на отличените деца.

***
Свищов.
От 17.00 часа в двора на къщата музей „Алеко Константинов" ще се проведе Творческа среща с поета Божидар Богданов и новата му книга „Кула". Представя Марин Георгиев.

***
Смолян.
От 10.00 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър в Смолян ще се проведе Четвъртото издание на фестивала на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце".

***
Смолян.
От 11.00 часа в зала 247 на Общинската администрация в Смолян ще се проведе финална пресконференция за представяне на резултатите от проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност и възобновяема енергия в три сгради на територията на община Смолян - II ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров", VI ОУ и ГПЧЕ „Иван Вазов" и ОДЗ 3 „Родопчанче".

***
Смолян.
B 14:00 чaca в cъдeбнa зaлa нa Paйoнeн cъд Cмoлян щe ce пpoвeдe cъдeбнo зaceдaниe пo Haĸaзaтeлнo дeлo oт aдминиcтpaтивeн xapaĸтep, нa ĸoeтo ca пoĸaнeни дa пpиcъcтвaт yчeници oт 8-ми ĸлac нa І-вo CУ „Cв.Cв. Kиpил и Meтoди" гp. Cмoлян по повод Деня на отворените врати в Oĸpъжнa пpoĸypaтypa.

***
Стара Загора.
Ще се проведе Дванадесети маратон „Четяща Стара Загора".

***
Стара Загора.
В хотел "Елеганс" ще се проведе техническата конференция във връзка с Третите априлски работнически спортни игри в Стара Загора на 22 и 23 април.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в заседателната зала на хотел „Железник" ще се проведе кръгла маса по актуални теми в сектор „Аквакултури".

***
Хасково.
От 10.00 часа срещу ДКТ „Иван Димов" ще се проведе инициативата „Подай ръка на Земята".

***
Хасково.
От 13.30 часа в ОП „Младежки център"- градинката ще се проведе детски празник „Ден на земята".

***
Хасково.
От 18.00 часа в ДКТ "Иван Димов" ще се проведе Церемония по връчване на наградите "Южна пролет" 2017, с участието на група „Мистик".

***
Шумен.
От 12.30 часа в Аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" ще бъде открита студентската научна конференция „Екология и околна среда".

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 203 ще се проведе заседание на постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО" към Общинския съвет.