Конференция на тема "Славянска духовност и национална идентичност" в София на 22 април
Секция: Наука
21 Април 2017 17:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Конференция на тема "Славянска духовност и национална идентичност" в София на 22 април

/КРОСС/ На 22 април 2017 г. в София ще се проведе Четвъртата научна конференция с международно участие, посветена на славянската идея. Конференцията е организирана от Славянското дружество в България и Национално движение „Русофили". Темата на конференцията е: „Славянската духовност и национална идентичност".

С доклади и научни съобщения ще участват, освен български учени и обществени дейци, и представители на славянски страни начело с Николай Лавриненко - президент на Международния славянски съвет, Сергей Бабурин - президент на Международната славянска академия, проф. Сергей Костян - вицепрезидент на Международния славянски съвет, Олег Грачев - член на Президиума на Международния славянски съвет и член на ръководството на Украинския славянски комитет, Барбара Кригер - член на Президиума на Международния славянски съвет и зам. председател на Полския славянски комитет, доц. Ян Минарж - член и вицепрезидент на Международния славянски съвет и на Чешкия славянски комитет, д-р Дагмара Боллова - член на Президиума на Международния славянски съвет и зам. председател на Словашкия славянски комитет, Нада Негованович - член на Президиума на Международния славянски съвет и член на ръководството на Сръбския славянски комитет, Едита Диррерова - председател на Словенския славянски съвет и др. гости.
От българска страна доклади и научни съобщения ще изнесат: Николай Малинов - член на Международната славянска академия на науката, изкуствата и културата и председател на НД "Русофили", Стоил Фердов - член на Международната славянска академия на науката, изкуствата и културата и председател на Славянското дружество в България, проф. Захари Захариев - предс. на фондация „Славяни", проф. Орлин Загоров, Минчо Минчев - гл. редактор на в. „Нова зора", проф. Ваня Добрева, проф. Светлана Шаренкова - президент на фондация „България - Русия" и издател на в. „Земя", гл. ас. д-р Георги Димов - БАН, Димитър Георгиев - председател на Славянското дружество в Кърджали и др.

Настоящата научна конференция е четвъртата по ред. Тя, както и предишните, са посветени на славянската идея.

Конференцията започва в 9.30 ч. в салона на Славянското дружество в България на ул. „Славянска" 6 - София.