Четирима са подпалвачите на злополучния ресторант в Слънчев бряг
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2017 20:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима са подпалвачите на злополучния ресторант в Слънчев бряг

/КРОСС/ Четирима души са участвали в палежа на ресторант „4 You" в Слънчев бряг, съобщава Дарик. Заснети са от видеокамери в непосредствена близост до заведението. Вижда се как четиримата с качулки на главите се приближават до дървената конструкция пред фасадата на ресторанта, след минути лумват пламъци, а подпалвачите бягат. Двама са директните извършители, а други двама са отцепки, показват кадрите.

Ресторантът пламна в четвъртък късно вечерта. От прокуратурата вече образуваха по случая досъдебно производство за палеж. То засега, се води срещу неизвестен извършител. В момента се извършват разпити на свидетели, назначена е и експертиза, която да установи с какво точно е подпалено заведението. По първоначални данни ресторантът обилно е залят с коктейл от нафта и спирт, съобщи "24 часа".
Мотивите за престъплението се изясняват.

През юни миналата година при престрелка в същото заведение бе убит гард на Митьо Очите, а самият той бе тежко ранен след изстрели от три оръжия срещу него. Сега Димитър Желязков се намира в Турция за изследвания, съобщиха пред Дарик- Бургас отлично информирани източници.

Миналата година ресторант "4 You" бе взет под наем от приближени до 34-годишния бизнесмен Божидар Кузманов, по-известен като Божо Кравата, сочен за конкурент на Димитър Желязков. Именно в конфликт за влияние и овладяване на територии в курорта бе свързана и кървавата престрелка в Слънчев бряг от 8 юни м.г. Девет дни по-късно главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров посочи, че "причината за инцидента е спор за територия, източник на доходи от престъпна дейност" и в прав текст заяви, че спорът е за "наркомясто". Кузманов бе обявен за издирване от полицията, впоследствие сам се предаде в МВР и сега е под домашен арест с обвинение за участие в организирана престъпна група за търговия с наркотици и рекет.

В курорта се твърди, че договорът на фирмата, която през лято 2016 стопанисваше ресторанта, е прекратен, а тази година заведението ще е с нов наемател. Това е немска фирма, твърдят юристи. От фирма "Пъзел 2014", която миналата година държеше заведението, твърдят че то ще отвори на 12 май. Съдружникът във фирмата Даниел Петков отказа коментар по темата, тъй като по случая има висящо полицейско разследване.