Най-бързият електрически автомобил се оказа китайски
Секция: Автомобили
15 Май 2017 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-бързият електрически автомобил се оказа китайски

/КРОСС/ Автомобилът, китайско производство, NIO EP9 официално постави нов рекорд на легендарната писта „Нюрбургринг" в Германия.

Возилото постигна рекорд за най-бърза обиколка от сериен автомобил - измината за 6,45 минути. На всичкото отгоре рекордът е поставен с 0 вредни емисии. Да, автомобилът е изцяло електрически.

Тази кола е с 6 секунди по-бърза от досегашния рекьрдьор сред серийните автомобили Lamborghini Huracan Performante. Освен това е с цели 2 секунди по-бърза от болида от Radical SR8LM. Постигна и над 19 секунди подобрение на досегашния рекорд за електрически автомобил.


За жалост още няма официално потвърждение, което означава, че трябва просто да се доверим на техниците, но веднъж щом времето бъде признато е сигурно, че ще видим и въпросната машина.

Китайският автомобил е с мощност от 1000 киловата (1341 к.с.), генерирани от четири електрически мотора/генератора. От компанията твърдят, че Nio взима спринта до 100 км/ч за 2,7 секунди, а до 200 км/ч ускорява за 7,1 секунди. Максималната му скорост е 312 км/ч.

Серийното му производство се изразява в направени само 6 автомобила, но от Nio вече обявиха, че имат намерение да пуснат на пазара още 6. Цената обаче не е никак малак - 1,48 млн. долара.