Нинова поиска оставката на Валери Симеонов
Секция: ПОЛИТИКА
19 Май 2017 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова поиска оставката на Валери Симеонов

/КРОСС/ БСП отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Заяви го на висок глас от парламентарната трибуна лично лидерът на партията Корнелия Нинова. Причината - скандалите с нацистки поздрави и коментара на Симеонов, че „кой знае какви снимки има с него от посещението му лагера „Бухенвал".

„Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвал", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов". Това каза в декларация от ПГ на „БСП за България" Корнелия Нинова.

„Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков няма да пренебрегна този въпрос. Ние сме различни от вас и отликата е в следното - когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап", заяви Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус".

„Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи", обясни тя.

„Извинение от едната страна, а от другата - човешко било да си правиш снимки с хитлеристки знаци", посочи Корнелия Нинова.