"Порше" превзема и водата с яхта за 13 милиона долара
Секция: Технологии
19 Май 2017 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Порше" превзема и водата с яхта за 13 милиона долара

/КРОСС/ Автомобилните производители изглежда са готови да пренесат надпреварата си във водата.

След като преди време бе представена яхтата Niniette 66, разработена в студиата на Bugatti, сега Porsche изкара своя яхта. Творението е суперяхта и се казва Dynamiq GTT 115. Създадено е в сътрудничество с Studio F.A. Porsche.

Въпросното студио е собственост на Porsche, но то предлага разнообразна палитра от дизайнерски услуги за клиенти по целия свят. Заради това може да се каже, че все пак яхтата не е марка Porsche, но пък носи ДНК-то на германския автомобилен производител.

А яхтата наистина е супер. При това срещу скромната цена от 13,2 милиона долара. Това обаче е сумата само за базовия модел. Ако прибавите огромния списък от екстри, тя може да надскочи и 20 млн. долара. А сред тях са спортен пакет за 278 000 долара, в който влиза специална боя, махагон и карбонова декорация. Срещу 61 000 долара ще ви монтират външен бар на палубата, а срещу скромните 50 000 слагат плъзгаща се врата в основния салон на яхтата. За обзавеждане може да доплатите допълнително 400 000 долара. За 45 000 може да облечете екипажа, а за 50 000 е възможно да се поръча комплект от шест дюшека (египетски памук) с хавлии.