Европа малтретирала британския народ
Секция: СВЯТ
19 Май 2017 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европа малтретирала британския народ

/КРОСС/ Министърът за Брекзит във Великобритания Дейвид Дейвис заяви, че премиерът Тереза Мей е поставила на мястото им европейските лидери след изтичането на информация от вечерята в Лондон.

В резултат на това те са станали по-сговорчиви, по неговите думи. Дейвид Дейвис заяви, че преговарящият екип на британския премиер е показал, че е готов за сериозна работа и няма да се поддаде на „глупавите игри" на Брюксел. С ясната си позиции, според него, Тереза Мей е „поставила на мястото им" европейските лидери, защото председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е признал, че изтичането на информация от вечерята е било грешка, а главният преговарящ Мишел Барние вече е по-конструктивен.

„Европейската комисия се опита да малтретира британския народ, но британският народ не може да бъде малтретиран и правителството няма да го позволи. Така че Тереза Мей им даде ясно да разберат това и беше напълно права", коментира Дейвис, цитиран от БНР.

Той призна, че по пътя на Брекзит ще има много трудности и напрегнати моменти, че Брюксел често ще изпитва доколко британците са готови да се борят за правата си, но това е част от процеса и той е убеден, че Великобритания ще постигне добро споразумение.